Τε. Οκτ 4th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’/θμιας για την τηλεκπαίδευση σε περίοδο κακοκαιρίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να οργανώνουν από το σπίτι τους, με ίδια μέσα, την τηλεκπαίδευση, σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με αφορμή μήνυμα του γεν. γραμματέα του υπουργείου Παιδείας για τηλεκπαίδευση σε περίοδο έντονων καιρικών φαινομένων.

“Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» σε συναδέλφους”, προσθέτει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι “το Υ.ΠΑΙ.Θ. οφείλει να εξοπλίσει πλήρως όλες τις σχολικές μονάδες ώστε η τηλεκπαίδευση να πραγματοποιείται εντός τους. Επομένως η ενδεχόμενη τηλε – «εκπαίδευση» είναι δυνατό να υλοποιηθεί μόνο εάν το σχολείο είναι προσβάσιμο από τις καιρικές συνθήκες και εάν διαθέτει την σχετική τεχνική επάρκεια.

Όταν, όμως, οι καιρικές συνθήκες κάνουν δύσκολη ή επικίνδυνη την πρόσβασή τους στη σχολική μονάδα κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να μεταβούν σε αυτήν, από τη στιγμή που δεν εγγυάται την ασφάλειά τους. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι στηρίξαμε την τηλεκπαίδευση στην πανδημία για να είμαστε κοντά στους μαθητές μας. Δεν είναι για πάσα νόσο. Να φροντίσουν να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή”.

ertnews.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >