Τρ. Οκτ 3rd, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Τρικαλινοί Δικηγόροι: «Να αποδοθούν ΑΜΕΣΑ ευθύνες για την εθνική τραγωδία των Τεμπών» – Σιωπηλή Διαμαρτυρία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

57 λευκά μπαλόνια, όσα και τα θύματα -στην πλειονότητά τους νέοι- της πρόσφατης σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών απελευθέρωσαν στον νυχτερινό ουρανό τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων έμπροσθεν του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου.

Προηγουμένως, είχαν σχηματίσει με κεράκια ένα μεγάλο ερωτηματικό στην είσοδο του κτιρίου, ενώ, μετά τις δηλώσεις του προέδρου κ. Νικολάου Γουγουλάκη προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε., αναγνώσθηκαν «εις ένδειξιν μικρής τιμής και μνήμης» από την κα. Ελένη Δαλαμάγκα, μέλος του Δ.Σ.Τ., τα ονόματα των βιαίως θανόντων με τους συγκεντρωθέντες να φωνάζουν -ανάλογα με το φύλο του θύματος- «παρών» ή «παρούσα».

Η σιωπηλή διαμαρτυρία έγινε, στις 8:30 μ.μ., στο πλαίσιο της αποφάσεως της Συντονιστικής Επιτροπής για αποχή των Τρικαλινών Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους κατά το τρέχον 24ωρο, στον …ολοσκότεινο αύλειο χώρο των παλιών Δικαστηρίων, ελλείψει (δημοτικού) φωτισμού.

«Συγκεντρωθήκαμε απόψε εδώ», ανέφερε ο κ. Γουγουλάκης, «για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους που έφυγαν αναπάντεχα και άδικα στην φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Όλοι οι δικηγόροι είμαστε συντετριμμένοι. Ζητούμε άμεσα από την Πολιτεία να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε επίπεδο. Όποιοι ευθύνονται, να τιμωρηθούν ΑΜΕΣΑ.

Ως Δ.Σ.Τ. συμπάσχουμε στην απώλεια όσων έφυγαν άδικα από ζωή εξαιτίας αμέλειας ανθρώπων, οι οποίοι όφειλαν να τηρούν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και να αποτρέψουν τέτοια οδυνηρότατα συμβάντα».

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >