Πε. Δεκ 7th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Τρίκαλα: Σύσκεψη για αντιπολεμικές δράσεις

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Kάλεσμα σε σύσκεψη για αντιπολεμική δράση απευθύνει η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων σε εργαζόμενους και εργαζόμενες, αγωνιστές και αγωνίστριες, σωματεία και συνδικαλιστικές παρατάξεις, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, στέκια και αυτόδιοικητικές παρατάξεις, σε ανοικτή σύσκεψη στο Πανελλήνιο την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. για να συζητήσουν και να αποφασίσουν την πραγματοποίηση αντιπολεμικών δράσεων και κινητοποιήσεων στο νομό Τρικάλων.

Στη σχετική ανακοίνωση η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων αναφέρει τα εξής:

“Στις 24 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, με την ρωσική εισβολή, την ενεργό συμμετοχή των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και την εμπλοκή και της χώρας μας. Τίποτε δεν δείχνει πως πρόκειται να τερματιστεί σύντομα ο πόλεμος, ενώ οι λίστες θανάτου αυξάνονται καθημερινά, οι ζημιές σε υποδομές και περιβάλλον είναι ανυπολόγιστες. Ταυτόχρονα η «τρελή» κούρσα των εξοπλισμών φτάνει σε μυθώδη ποσά δισεκατομμυρίων, την ίδια στιγμή που οι λαοί οδηγούνται σε ενεργειακή φτώχεια και αναγκάζονται σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση και κατάργηση εργασιακών, συνδικαλιστικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.
Με φόντο αυτήν την πολεμική όξυνση, ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος, με τα επεισόδια και τις εμπλοκές να γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση και με τα εξοπλιστικά προγράμματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Με τη συνεχή προσπάθεια εκτροφής εθνικιστικού και πολεμικού κλίματος στους λαούς των δύο χωρών να μπαίνει στη στόχευση των αστικών τάξεων, συνεπικουρούμενων των ΜΜΕ.
Σ’ αυτή την περίοδο, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξή του, με την όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και με την αναζωπύρωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, πραγματοποιείται και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μπλίνκεν στην Αθήνα στις 21 Φεβρουαρίου, ως τελικού προορισμού στην περιοδεία του σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο.
Πιστεύουμε πως πρέπει να σημάνει ένας συναγερμός στο αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας, αλλά και ευρύτερα όλων των λαών της περιοχής, και να πραγματοποιηθούν μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις και δράσεις το επόμενο διάστημα, με αποκορύφωμα τις ημέρες της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και ορόσημο την ημέρα της επίσκεψης του Αμερικάνου Υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας”.

ertnews.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >