Πε. Δεκ 7th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Τρίκαλα: Στους πλημμυροπαθείς φέτος τα έσοδα του Μύλου των Ξωτικών – Καταστροφές και στον αλευρόμυλο Ματσόπουλου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Χαμόγελα και νότα αισιοδοξίας ετοιμάζεται να χαρίσει στη Θεσσαλία που επλήγη το προηγούμενο διάστημα από τις καταστροφικές πλημμύρες ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, ο οποίος επιστρέφει από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2024.

Φέτος αποφασίστηκε όλα τα έσοδα της δημοφιλούς χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης να διατεθούν για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών. Ο πρόεδρος της e-Trikala ΑΕ, Γιάννης Κωτούλας υπογραμμίζει στην Karfitsa.gr ότι αυτή η απόφαση ελήφθη εύκολα καθώς στόχος της διοργάνωσης κάθε χρόνο από το 2011 που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, είναι να προσφέρει έργο στο δήμο Τρικκαίων.

«Δεν ήταν δύσκολο για μας να πάρουμε αυτή την απόφαση. Κάθε χρόνο τα κέρδη του Μύλου επιστρέφουν στην κοινωνία με κάποιον τρόπο. Η e-Trikala ΑΕ είναι δημοτική επιχείρηση και δεν έχει στόχο το κέρδος. Κάθε χρόνο τα χρήματα επενδύονται ειδικά προς την κατεύθυνση της νέας γενιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι έσοδα του Μύλου ανά χρονιές έχουν διατεθεί για να αγοραστούν kit ρομποτικής για όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια αλλά και για τη δημιουργία πάρκου.

Καθυστερήσεις στις εργασίες λόγω των καταστροφών της θεομηνίας

Οι εργασίες για το Μύλο των Ξωτικών βρίσκονται πλέον σε πλήρη εξέλιξη αλλά οι πλημμύρες προκάλεσαν καταστροφές και στον αλευρόμυλο του Ματσόπουλου, όπου διεξάγεται η διοργάνωση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις. «Ο Μύλος των Ξωτικών και ο Μύλος Ματσόπουλου είναι πληττόμενοι από τις καταστροφές. Χρειάστηκε χρόνος για να αποκατασταθεί ο φυσικός χώρος και μετά να ξεκινήσουν οι στολισμοί για τα Χριστούγεννα», υπογράμμισε.

Καταστροφές προκλήθηκαν στο χώρο των τεχνητών νησιών και των γεφυρών, οι οποίες πλέον έχουν αποκατασταθεί και έτσι η διοργάνωση θα είναι έτοιμη και λαμπερή στα τέλη του Νοεμβρίου. «Έπρεπε πρώτα να επέμβουμε σε αυτά και έπειτα να στολίσουμε και να διαμορφώσουμε το χώρο κατάλληλα για τη γιορτή», σημείωσε ο κ. Κωτούλας.

Το θέμα της 12ης διοργάνωσης του Μύλου των Ξωτικών είναι «Ο Μικρός Πρίγκιπας στον Πλανήτη των Χριστουγέννων», ένα παραμύθι που αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, περνώντας μηνύματα για τη φιλία, τον σεβασμό στο διαφορετικό και τη μέριμνα κατά του bullying.

«Φάρμακο στη στενοχώρια ο Μύλος»

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης ευελπιστούν να προσφέρουν χαρά και γιορτινή διάθεση στη Θεσσαλία που δοκιμάστηκε από τις καταστροφές, επιτελώντας σημαντικό ρόλο εν μέσω των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον κ. Κωτούλα: «Ο Μύλος έχει γίνει το “φάρμακο” στην στενοχώρια των Ελλήνων και των παιδιών τα τελευταία χρόνια. Έχουμε περάσει από οικονομική κρίση, κορονοϊό, καταστροφές, ακρίβεια και ανατιμήσεις. Κάθε χρόνο κάποιος λόγος υπάρχει για τον οποίο πρέπει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, ακόμα πιο ευχάριστοι και γιορτινοί, ώστε να δώσουμε χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους»

Ρεκόρ επισκεπτών πέρυσι – Επεκτείνεται ο Μύλος για να αποφευχθούν οι ουρές

Τα πρώτα στοιχεία από τις κρατήσεις δείχνουν ότι για ενάμιση μήνα περίπου τα Τρίκαλα θα γεμίσουν επισκέπτες του Μύλου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η περσινή χρονιά ήταν η καλύτερη της διοργάνωσης καθώς σημειώθηκαν αριθμοί ρεκόρ, με 2 εκατ. επισκέπτες να προσέρχονται στον Μύλο των Ξωτικών. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα Σαββατοκύριακα όπου για 12 ώρες λειτουργεί ο Μύλος, περίπου 60.000 άνθρωποι έρχονται στη διάρκεια της μέρας στη διοργάνωση.

Για αυτό το λόγο γίνεται προσπάθεια να μεγαλώσει ο Μύλος με περισσότερες δράσεις για το κοινό και επέκταση των διαδρόμων και των γεφυρών ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και ουρές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση απλώνεται σε ένα χώρο 68 στρεμμάτων

Ο κ. Κωτούλας σημειώνει στην Karfitsa.gr ότι «τα στοιχεία των κρατήσεων είναι εντυπωσιακά και φέτος. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για αυτό, κυρίως για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Δουλεύουμε προς την κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης».

Μάλιστα ο Μύλος των Ξωτικών έχει αποκτήσει φήμη και στις βαλκανικές χώρες, με αποτέλεσμα όπως αποτυπώθηκε και πέρυσι, το 20% των επισκεπτών να προέρχεται από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Όσον αφορά δε την Ελλάδα, οι επισκέπτες προέρχονται από την Ορεστιάδα μέχρι και την Κρήτη.

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >