Δε. Δεκ 4th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Τεράστιο γκράφιτι στα Τρίκαλα «Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

«Τα Τρίκαλα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού». Αυτός ο περιγραφικός τίτλος αντικατοπτρίζει την ουσία της πρώτης μεγάλης τοιχογραφίας με την τεχνική graffiti που απέκτησαν τα Τρίκαλα, στον κόμβο Αγίου Κωνσταντίνου, ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Τσιτσάνη.
Ο Δήμος Τρικκαίων αποφάσισε να υλοποιήσει σχεδιασμό για βελτίωση της εικόνας των κτηρίων και γενικότερα της πόλης, μέσω παρεμβάσεων με ζωγραφική αποτύπωση.
Το graffiti απεικονίζει στοιχεία των Τρικάλων, κυρίως όμως, πώς ένα παιδί θα έβλεπε τα Τρίκαλα, με τόνους αισιοδοξίας και στοιχείων της πόλης (ρολόι φρουρίου, μύλος Ματσόπουλου, ποδήλατα).

«Διπλός ο στόχος μας», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Εργων Γιώργος Καταβούτας: «Να καθαρίσουμε επιφάνειες από τη μουτζούρα και την κακή αισθητική αλλά και να δημιουργήσουμε χώρους έκφρασης καλλιτεχνών που δίνουν χρώμα και φως με τα έργα τους».
Ηδη, εξάλλου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων, έχουν ζωγραφιστεί δεκάδες ΚΑΦΑΟ στην πόλη, οπότε «με τις μεγάλες επιφάνειες στον αστικό ιστό, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις», σημειώνει ο ίδιος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο οργανωτής του project Αλέξανδρος Κισκίνης (aka Χουντ Σπίριτ) υλοποίησε το graffiti με τους street artists που επιλέγει για συνεργασία, στοχεύοντας να συνεχίσουν να ομορφαίνουν την πόλη και, όπως τονίζει ο ίδιος «να εκφράσουμε ελεύθερα τη δημιουργικότητα και το ταλέντο, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του πολιτισμού της καθημερινότητας για κατοίκους και επισκέπτες».Η πρωτοβουλία της δημιουργίας του graffiti ανήκει στον Δήμο Τρικκαίων – Τεχνική Υπηρεσία. Καλλιτεχνικός διευθυντής – project manager είναι ο Αλέξανδρος Κισκίνης, ενώ η σχεδίαση του 1ου graffiti είναι του Γιάννη Ερμίδη.
Στη δημιουργία του έργου συνέβαλλαν οι εταιρείες CosmosLac με την χορηγία ποσότητας spray και Mateco Hellas.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στην πόλη υπάρχει (στα «μανάβικα») η πρώτη μεγάλη τοιχογραφία, αλλά με πολύ διαφορετική τεχνική, αυτή της «Αρχιτεκτονικής Οφθαλμαπάτης», από τους Γάλλους της Cite de la Creation.

ΠΗΓΗ: trikalaenimerosi.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >