Τε. Οκτ 4th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ 2023 LIVE: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΡΙΩΔΙΟ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 07.30 – Αρχή Τριωδίου Κυριακής ΙΣΤ’ Λουκά με την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου.

Η Αγία Αγάθη η Μάρτυς. Ο Όσιος Πολύευκτος ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ο Όσιος Θεοδόσιος ο εν Σκοπέλω. Ο Άγιος Αντώνιος ο Αθηναίος και Νεομάρτυρας. Η Αγία Εμμελεία. Η Αγία Νόννα. Η Αγία Ανθούσα. Αρχή του Τριωδίου.

Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής, ορίσθηκε να τιμάται η μνήμη των Αγίων μητέρων των Τριών Ιεραρχών, Εμμελείας, Νόννας και Ανθούσης.

Άρχεται το τριώδιο.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 07.30 – Αρχή Τριωδίου Κυριακής ΙΣΤ’ Λουκά με την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 07.30. Κυριακής ΙΣΤ Λουκά με την αρχή του Τριωδίου. Τριώδιο.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΟΥΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΣΤ ΛΟΥΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ
ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ
ΑΡΧΗ ΤΡΙΩΔΙΟΥ
ΤΡΙΩΔΙΟ

ΑΡΧΗ ΤΡΙΩΔΙΟΥ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 5 Φεβρουαρίου 2023 της Κυριακής του Τελώνη και Φαρισαίου live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Κυριακή ΙΣΤ Λουκά με την παραβολή του Τελώνη και Φαρισαίου.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Κυριακής. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής ΙΣΤ Λουκά με την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου – Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αρχής του Τριωδίου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Κυριακη
Κυριακη Λουκα
Κυριακη ΙΣΤ Λουκα
Κυριακη τελωνου και φαρισαιου
Τελωνου και φαρισαιου
Αρχη τριωδιου
Τριωδιο
Θεια λειτουργια Κυριακησ
Ορθρος Κυριακησ
Παρακληση
5 Φεβρουαριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

πηγή: www.ekklisiaonline.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >