Τε. Μάι 31st, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

“Τα μάτια ενός παιδιού” υποδέχονται τους επισκέπτες των Τρικάλων 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Ένα παιδί που βλέπει την πόλη και τον τόπο μας με τα δικά του μάτια, υποδέχεται πια τους επισκέπτες των Τρικάλων. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή τοιχογραφία, που όμοιά της συναντάμε μόνο στη Λυών της Γαλλίας, πόλη που φημίζεται για το “ντύσιμο” των κτιρίων της, και βρίσκεται στην πολυκατοικία στον κόμβο του Μουσείου Τσιτσάνη, ακριβώς στην είσοδο της πόλης.

Η καλλιτεχνική ομάδα (Αλέξανδρος Κισκίνης, Γιάννης Ερμίδης) κατάφεραν και φιλοτέχνησαν ένα μοναδικό έργο. Ένα παιδί που “χωράει” στη ματιά του την καταπράσινη πόλη και τα γεφύρια της, το ρολόι του Φρουρίου, το Βαρούσι, τα Μετέωρα και τα σπάνια πουλιά που πετάνε πάνω απ’ αυτά, ακόμη και τους αγρούς και τους αγρότες που καλλιεργούν τη γη μας.

Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά ανάλογων τοιχογραφιών που θα ντύσουν κεντρικές πολυκατοικίες στα Τρίκαλα, οι οποίες θα προχωρήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα με πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων. Ο ίδιος ο δήμαρχος μάλιστα, Δημήτρης Παπαστεργίου βρέθηκε χθες στο σημείο όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες δηλώνοντας εντυπωσιασμένος.

ΠΗΓΗ:trikalavoice

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >