Τε. Οκτ 4th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Σ.Φ.Σ.Τ.: «Νιώθουμε εξαπατημένοι!» – Δήμος Τρικκαίων: «Δεν θα σας στερήσουμε το τρένο» (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και όχι στο Γραφείο του Δημάρχου (σ.σ. ο οποίος απουσίαζε) έγινε τελικώς η παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων για την καθυστέρηση της επιστροφής του “Καρβουνιάρη” από τον “Μύλο των Ξωτικών” (σ.σ. όπου έχει μεταφερθεί) στη βάση του (σ.σ. έναντι Σταθμού Ο.Σ.Ε.).

«Είμαι όλη αυτιά!…», είπε, απευθυνόμενη στα μέλη του Σ.Φ.Σ.Τ. μόλις εισήλθε στο χώρο (σ.σ. γύρω στη 1.30 μ.μ., αν και το ραντεβού ήταν στη 1 ακριβώς), η κα. Σοφία Αλεστά, αντιδήμαρχος Οικονομικών – Διοίκησης, η οποία αντικατέστησε τον κ. Δ. Παπαστεργίου.

Προηγουμένως, οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου, οι οποίοι έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι «μπορεί να ήρθαμε απροειδοποίητα (σ.σ. είχαν δημοσιοποιήσει την πρόθεσή τους στα Μ.Μ.Ε.) ωστόσο η διαμαρτυρία μας είναι πολιτισμένη και ειρηνική», δήλωναν «εξαπατημένοι».

«Ο Δήμαρχος μας κορόιδεψε», ανέφερε χαρακτηριστικώς ο πρόεδρος κ. Βασίλης Τριανταφύλλου. «Μας είπαν ψέματα ότι τάχατες χάλασε ο γερανός, την περασμένη Τετάρτη, που επιχείρησαν να το μεταφέρουν. Ετοιμάζουμε μεγάλη έκπληξη στον κ. Παπαστεργίου. Ήδη οι Σαραγιώτες μαζεύουν υπογραφές για να επιστρέψει το τρένο στην φυσική του έδρα…

Δεν θα τα παρατήσουμε. Θα κινηθούμε νομικά, αν δεν εισακουστούμε… Δεν είναι μόνον ο προσωπικός μόχθος για να “συμμορφώσουμε” τον “Καρβουνιάρη”. Χάρισμά τους ο κόπος! Είναι και τα 5.000 ευρώ που μαζέψαμε για να τον ανακαινίσουμε. Και το ποσό προέρχεται αποκλειστικά από εισφορές μελών και φίλων…».

Η κα. Αλεστά, από την πλευρά της, τόνισε πως «δεν υπάρχει διάθεση του Δήμου να σας στερήσει την χρήση του τρένου. Ωστόσο, το ζήτημα της χωροθέτησης (δηλαδή, πού θα “σταθμεύει” από ‘δω και εφ’ εξής) είναι θέμα που θα πρέπει να εξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων (σ.σ. ίσως και στην αυριανή συνεδρίαση), καθώς έχει να κάνει και με την αισθητική. Την θέση θα πρέπει να την δούμε σε δεύτερο χρόνο. Σίγουρα, κάτι θα έλθει προς συζήτηση στο Σώμα».

Νωρίτερα, ο κ. Δημήτρης Παπαθανασίου θύμιζε στην Αντιδήμαρχο ότι «ο “Καρβουνιάρης” εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Ο.Σ.Ε., με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Κι αν το αλλάξατε αυτό», προειδοποίησε, «δίχως την έγκριση του Σώματος, παρανομείτε».

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >