Τρ. Ιαν 31st, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Σχολή Γονέων από το Κέντρο Πρόληψης στο 1ο Λύκειο Τρικάλων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Παρέμβαση διάρκειας τριών ωρών στους γονείς – κηδεμόνες μαθητών/τριών του 1ου Λυκείου Τρικάλων πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΟΚΑΝΑ) Τρικάλων. η παρέμβαση είχε τίτλο «Επικοινωνία στην οικογένεια/ Γονείς και έφηβοι» και πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2022.
Στόχος της παρέμβασης ήταν η ενδυνάμωση των οικογενειακών δεσμών και των σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία της.

Οι γονείς επηρεάζουν με καταλυτικό τρόπο τα παιδιά τους καθώς αποτελούν πρότυπο για αυτά καθώς τα παιδιά ταυτίζονται μαζί τους και επηρεάζονται.
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΟΚΑΝΑ) αναγνωρίζοντας τον παραπάνω παράγοντα σχεδιάζει και διαμορφώνει πολιτικές οι οποίες βασίζονται στη φιλοσοφία πρόληψης των εξαρτήσεων και προώθηση της ψυχικής υγείας εφαρμόζοντας στοχευμένες δράσεις που θα ενισχύσουν και θα στηρίξουν τους γονείς στο ρόλο τους και θα διευκολύνουν τη διαμόρφωση υγιών στάσεων ζωής, ώστε οι γονείς να δράσουν ως φορείς Πρόληψης στο πλαίσιο του γονεϊκού τους ρόλου.

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >