Τρ. Οκτ 3rd, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ από τα Τρίκαλα: «Θα είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση στους δρόμους του αγώνα σε όποια Κυβέρνηση προκύψει!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Εκλεγμένοι αντιπρόσωποι (295) από κάθε γωνιά της Χώρας συζητούν τις δράσεις της Ομοσπονδίας και των Σωματείων τους, κάνουν απολογισμό για το 2022 και θέτουν τους στόχους για το 2023.

«Αυτό που μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά είναι ότι αναπτύξαμε μια πλούσια δράση, οργανώσαμε πανελλαδικά δεκάδες μαχητικές συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις τοπικές & περιφερειακές, που σε αυτές πήραν μέρος χιλιάδες συνταξιούχοι απ’ όλα τα Σωματεία όλων των κλάδων που συμμετείχαν στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η οποία για το συνταξιουχικό κίνημα είναι μια μεγάλη κατάκτηση», τόνισε, κάνοντας τον διοικητικό απολογισμό, ο Πρόεδρος της ΠΟΣ- ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που καίνε τον χώρο, ζήτησε, ανάμεσα στ’ άλλα, την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, να γίνει σύνταξη η προσωπική διαφορά, τα ποσοστά αναπλήρωσης να υπολογίζονται με τον παλιό Νόμο, κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.

Για να καταλήξει: «Πραγματοποιήθηκαν οι βουλευτικές εκλογές. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Προχωράμε σε επαναληπτικές. Εμείς, έτσι ή αλλιώς, θα έχουμε στο επίκεντρο της δράσης μας τα προβλήματα των συνταξιούχων. Ακούμε από παντού ανάπτυξη – ανάπτυξη και εμείς κάνουμε λογαριασμό και βλέπουμε κάθε μέρα που περνά ανατιμήσεις, τους λογαριασμούς να τρέχουν, τις συντάξεις να φθάνουν για τις πρώτες δέκα ημέρες για τους χαμηλοσυνταξιούχους και στο εικοσαήμερο να τελειώνουν για τους υπόλοιπους.

Το πλαίσιο των αιτημάτων μας είναι γνωστό, συζητημένο και αποφασισμένο σχεδόν απ’ όλους μας. Θα το πάμε μέχρι τέλους! Δεν έχουμε άλλη επιλογή…».

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του Τρικαλινού Σωματείου Κώστας Βήτας, στον σύντομο χαιρετισμό του, εκ μέρους των δύο τοπικών συνδικαλιστικών Οργάνων ΟΑΕΕ και ΤΣΑ που συνδιοργάνωσαν την Ετήσια Γενική Συνέλευση υπό την αιγίδα της ΠΟΣ, καλωσόρισε τους συναδέλφους του «στην όμορφη πόλη των Τρικάλων». Ευχήθηκε «καλή διαμονή» και «καλή επιστροφή». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τα δύο Σωματεία μας μαζί με αυτά του ΙΚΑ, του Δημοσίου και των Εμπόρων όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν στην “πρώτη γραμμή” του αγώνα μέσα σε δύσκολες συνθήκες για ν’ αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των συνταξιούχων».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου εξέφρασε τον θαυμασμό του για την «μαχητικότητα» και την «φλόγα» των συνταξιούχων, τον απεριόριστο σεβασμό του σε κάθε συνταξιούχο, μα και την ιδιαίτερη εκτίμησή του στους συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες. Καταλήγοντας, σημείωσε: «Να δούμε πώς θα μπορέσουμε να κινηθούμε μαζί σε ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σχετίζονται με την Πρόνοια, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το Βοήθεια στο Σπίτι κ.ά.».

Εκ μέρους των Συνταξιουχικών Σωματείων, ο Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, κάλεσε τους συνέδρους «να δυναμώσουν τα συνδικάτα, να διαμορφώσουν συνθήκες καλής λειτουργίας και να μην υποχωρήσουμε ποτέ από εκείνα που μας αφαίρεσαν. Να δώσουμε υπόσχεση ότι όποια Κυβέρνηση βγει, εμείς θα είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση στους δρόμους του αγώνα!».

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >