Τε. Οκτ 4th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ το Επιμελητήριο Λάρισας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Με επτά επιχειρήσεις συμμετείχε το Επιμελητήριο Λάρισας στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition» που έκλεισε χθες τις πύλες της, στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων, την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Μετά από 8 επιτυχημένες διοργανώσεις, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η βραβευμένη έκθεση των ελλήνων παραγωγών, εξελίχθηκε και επιτρέπει πλέον αποκλειστικά τις εμπορικές συνεργασίες των εκθετών της και όχι την επί τόπου πώληση.

Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition εισήγαγε για πρώτη φορά τον όρο F2B [Food to Business] στοχεύοντας στις επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ παραγωγών και καναλιών διανομής, θέλοντας να δώσει λύσεις σε καίρια ζητήματα, όπως αυτά της συνεχούς αυξανόμενης ανάγκης για προϊόντα υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας και της ανάγκης για ανάπτυξη νέων καναλιών διανομής.

Έτσι η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εξελίχθηκε στην πρώτη αμιγώς F2B έκθεση artisanal προϊόντων μικρής παραγωγής και προϊόντων delicatessen στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκαν o κλάδος της μεγάλης λιανικής (super market), της μικρής λιανικής (παντοπωλεία, delicatessen), του Τουρισμού (Ξενοδοχεία, villas, yachting etc) και της Εστίασης (Εστιατόρια, bars, wine), κάτω από την κοινή ομπρέλα της έκθεσης, όπου σημαντικοί buyers είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν απευθείας τους παραγωγούς.

Το Επιμελητήριο Λάρισας από κοινού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της στήριξης και προβολής των τοπικών προϊόντων του Νομού, ενίσχυσε οικονομικά τη συμμετοχή των επιχειρήσεων μελών στη συγκεκριμένη έκθεση.

Οι επιχειρήσεις του Νομού Λάρισας που μετείχαν με περίπτερο στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023 ήταν οι εξής:

· ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Γ.ΛΟΛΑΣ-Γ.ΦΤΙΚΑΣ ΟΕ)

· ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ (ΠΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ)

· ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ (ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ)

· ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΘΕΟΔΩΡΑ ΛΙΟΛΙΟΥ)

· G&G ALMONDS (ΚΟΛΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ)

· ΚΙΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

· ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ-ΟΙΝΟΙ

Το Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο Οικονομικός Επόπτης κ. Δημήτριος Οικονόμου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κ. Απόστολος Μπίλλης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Ζώγας.

ertnews.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >