Δε. Δεκ 4th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Σοκ στο Αφγανιστάν: 19 νεκροί από ανατροπή βυτιοφόρου μέσα σε σήραγγα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Πολλές γυναίκες και παιδιά που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα συγκαταλέγονται στους νεκρούς

Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν αφού ένα βυτιοφόρο ανετράπη και έπιασε φωτιά μέσα σε μια σήραγγα στο πέρασμα Σαλάνγκ στο ανατολικό Αφγανιστάν, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι των Ταλιμπάν.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 32 τραυματίστηκαν στο τροχαίο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Χεκματουλάχ Σαμίμ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Παρουάν.

Σύμφωνα με έναν επαρχιακό αξιωματούχο αρμόδιο για θέματα υγείας, τον Αμπντουλάχ Αφγαν Μαλ, “πολλές γυναίκες και παιδιά που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα” συγκαταλέγονται στους νεκρούς.

Το βράδυ του Σαββάτου, “ένα βυτιοφόρο ανατράπηκε και έπιασε φωτιά μέσα στη σήραγγα Σαλάνγκ, και η φωτιά απλώθηκε σε πολλά άλλα οχήματα”, δήλωσε ο Χαμιντουλάχ Μισμπάζ, εκπρόσωπος του υπουργείου Δημοσίων Έργων, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Η κυκλοφορία στο πέρασμα Σαλάνγκ, που βρίσκεται βόρεια της Καμπούλ, έκλεισε και σωστικά συνεργεία μετέβησαν αεροπορικώς στο σημείο.

Το πέρασμα Σαλάνγκ, ένα από τους υψηλότερους ορεινούς δρόμους του πλανήτη (3.650 μέτρα), κατασκευάστηκε από Σοβιετικούς ειδικούς τη δεκαετία του 1950. Περιλαμβάνει μια σήραγγα μήκους 2,6 χιλιομέτρων που διασχίζει το Χίντου Κους, συνδέοντας την Καμπούλ με το βόρειο τμήμα της χώρας.

Τα πολυάριθμα τροχαία ατυχήματα, οι έντονες χιονοπτώσεις και χιονοστιβάδες τον χειμώνα αναγκάζουν τις αρχές να κλείνουν τακτικά τη σήραγγα για πολλές ημέρες.

Το 2010, περισσότεροι από 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε χιονοστιβάδες στο πέρασμα Σαλάνγκ.

πηγή:https://www.newsbeast.gr/

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >