Πε. Ιούν 8th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Προσπάθεια εξαπάτησης προμηθευτών του δήμου Φαρκαδόνας καταγγέλλει η δημοτική αρχή

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Για προσπάθεια εξαπάτησης προμηθευτών του δήμου Φαρκαδόνας κάνει λόγο η δημοτική αρχή, η οποία καλεί όλους τους συναλλασσόμενους με αυτή να μην δίνουν ευαίσθητα δεδομένα τους σε απατεώνες που προσποιούνται υπαλλήλους του δήμου.

Οπως επισημαίνει ο δήμος “τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια εξαπάτησης από διάφορους αγνώστους, οι οποίοι με πρόσχημα το Δήμο Φαρκαδόνας, συστήνονται ως υπάλληλοι του Δήμου μας και με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού από τον Δήμο, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και άλλα προσωπικά στοιχεία με την πρόφαση ότι θα τους επιστραφεί χρηματικό ποσό που αφορά παρακράτηση από κάποιο παραστατικό.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας ζητά από τους προμηθευτές να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή/και τη χρήση των καρτών τους.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας διαβεβαιώνει τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Δήμου, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους
για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (e-banking / phonebanking).

Όλες οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα. Ο Δήμος Φαρκαδόνας καλεί τους προμηθευτές που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες”.

ertnews.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >