Τε. Μάι 31st, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Προσοχή: Νέα ηλεκτρονική απάτη με «δόλωμα» την εφορία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Νέα απάτη «σαρώνει» στο διαδίκτυο και σε δεκάδες Τρικαλινούς έχει φτάσει mail στο όνομα της εφορίας «ψαρεύοντας» ανυποψίαστα θύματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, τις τελευταίες μέρες όπως μας κατήγγειλαν δεκάδες συμπολίτες έχουν λάβει e-mail στο όνομα της ΑΑΔΕ, με το μήνυμα να αναφέρει ότι, έχει υπολογιστεί ο φόρος τους και δικαιούνται επιστροφή, καλώντας τους να ακολουθήσουν βήματα για να τα πάρουν.

Το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και η ΑΑΔΕ προσπαθεί να ενημερώσει τους φορολογούμενους για να μην πέσουν θύματα των επιτήδειων.

Με ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.
Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.

Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.»

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >