Τε. Οκτ 4th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Προειδοποιούν με μπλόκα στην Εθνική Οδό οι αγρότες της Καρδίτσας – “Αντιμπλόκο” στήνει η Αστυνομία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι τα τρακτέρ βγαίνουν στην Εθνική Οδό Λάρισας – Καρδίτσας, όπως προανήγγειλε ο Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από όλη τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται την ίδια ώρα στον κυκλικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε-65 στην Καρδίτσα, προς τον οποίο κινούνται ήδη αγρότες με τρακτέρ υλοποιώντας την απόφαση πανθεσσαλικης σύσκεψης.

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει δρόμους και σε διάφορα σημεία του Νομού, καθώς και τις εισόδους του Ε-66, με τους αγρότες να προσπαθούν να βρουν τρόπο να προσεγγίσουν το σημείο.

“Από την κυβέρνηση εξαρτάται αν θα κλείσουν οι δρόμοι και όχι από εμάς”, υπογράμμισε ο κ Τζέλλας, τονίζοντας είπε ότι πρόκειται για έναν αγώνα επιβίωσης για τους ίδιους.

“Καλούμε όλους τους αγρότες να βγουν στον δρόμο, γιατί τα αιτήματα δεν αφορούν μόνο τους Καρδιτσιώτες, αλλά τους αγρότες σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρος έως την Κρήτη”.

Oι αγρότες της Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία του Παλαμά και από κει σε λίγη ώρα αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να ασκήσουν πίεση όπως λένε στην κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματά τους.

Μεταξύ άλλων, ζητούν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στο βαμβάκι ως 1 ευρώ το κιλό, καθώς “με τις τιμές στα 65 λεπτά οι βαμβακοπαραγωγοί δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το κόστος της καλλιέργειας”, όπως υποστηρίζουν. Παράλληλα, διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα αγροεφόδια, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0.07 λεπτά/kwh, να δοθεί άμεσα η επιδότηση στις ζωοτροφές και στους κτηνοτρόφους που το αγροτικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το κτηνοτροφικό. Επίσης διεκδικούν κατώτερες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα επιβίωσης, 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και για όλες τις αιτίες καθώς και έργα υποδομής και άρδευσης.

ertnews.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >