Κυ. Ιαν 29th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Πορεία στα Τρίκαλα ενάντια στη βία κατά των γυναικών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Η στιγμή που με χειροκροτήματα, παραγωγοί της λαϊκής αγοράς Τρικάλων υποδέχθηκαν την πορεία ενάντια στη βία κατά γυναικών, ήταν η στιγμή που χαρακτήρισε μια εξαιρετική εκδήλωση του κέντρου  Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων. Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη Βία κατά Γυναικών, η δράση “περπάτησε μαζί μας από το κέντρο (της πόλης) στο Κέντρο (Συμβουλευτικής) υλοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022.‘

“Μιλήστε”
Αρχικώς,  από τον πεζόδρομο της Ασκληπιού, μπροστά από το Δημαρχείο Τρικκαίων, οι συγκεντρωμένοι/ες άκουσαν τις ομιλίες, της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δ. Τρικκαίων κ. Γεωργίας Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, που μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Νίκου Σακκά. Κυρίως, όμως, συνόψισε σε μία φράση το μήνυμα της εκδήλωσης: Οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να μιλήσουν. Κάτι που αναδείχθηκε και από την ομιλία της νομικής συμβούλου του κέντρου κ. Ελευθερίας Τζιουβάρα, αφού τόνισε ότι στα 9 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής, 600 γυναίκες υποστηρίχθηκαν από το επιστημονικό του προσωπικό και τους φορείς με τους οποίους το Κέντρο συνεργάζεται.
Συνολικότερα στις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων για την ισότητα αναφέρθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Αλεστά και Μιχάλης Λάππας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, οι βουλευτές κ.κ. Κατ. Παπακώστα και Σάκης Παπαδόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δημ. Νάτσινα και μήνυμα απέστειλε ο βουλευτής Θανάσης Λιούτας, που πλαισίωσε την εκδήλωση.

Θεατρικά δρώμενα

Εντυπωσιακά τα θεατρικά δρώμενα, από τα Εργαστήρια του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων. Το μεν των εφήβων παρουσίασε το δρώμενο “Το σώμα μου είμαι εγώ”, βασισμένο σε ποίηση Τάκη Σινόπουλου κια δραματοποιημένους στίχους της Νατάσας Κοσμίδου. Το δε των ενηλίκων, το “Κουρασμένες γυναίκες”, βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι (μουσική Κωνσταντίνου Κωτούλα, στίχους Βασίλης Μυριανθόπουλος, ερμηνεία Ελένη Πέτα).
Τα δρώμενα εμπνεύστηκαν και καθοδήγησαν οι ηθοποιοί Αντονέλλα Χήρα και Γωγώ Κατσιανάκου.

Πηγή: trikalavoice.gr / Πηγή φώτο: trikalavoice.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >