Δε. Σεπ 25th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Ποινή κάθειρξης 6 ετών στον Διευθυντή εκπαίδευσης για τον βιασμό εκπαιδευτικού στη Λάρισα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο Διευθυντής εκπαίδευσης, για τον βιασμό εκπαιδευτικού, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων, με ποινή κάθειρξης έξι ετών.

Συγκεκριμένα, στη δίκη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, η έδρα και οι ένορκοι υιοθέτησαν την πρόταση της Εισαγγελέως και αποφάσισαν ομόφωνα τον Διευθυντή εκπαίδευσης σε έξι χρόνια κάθειρξης, για τετελεσμένο βιασμό με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η έφεση έχει αναστέλλουσα ισχύ που σημαίνει πως ο 63χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αφορά καταγγελία της Λαρισαίας εκπαιδευτικού πως τον Σεπτέμβριο του 2021, κατά την βραδινή της έξοδο με τον προϊστάμενό της έπεσε θύμα βιασμού.

Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ταυτόχρονα τέθηκε σε αργία από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας παραπέμφθηκε σε δίκη για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

edweek.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >