Δε. Σεπ 25th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ: Οι πρώτες δραματικές στιγμές στο σημείο αναφοράς

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Ούτε λεπτό δεν σίγησε ο συναγερμός στην Πυροσβεστική Τρικάλων 

Σε καταστάσεις όπως οι πλημμύρες, η υπηρεσία που δέχεται τα πρώτα μηνύματα από το πεδίο της καταστροφής είναι η Πυροσβεστική.

Όπως και στον Ιανό έτσι και τώρα στην περίπτωση Daniel, οι φυσικές καταστροφές αρχίζουν να καταγράφονται στις πρώτες κλήσεις αγωνίας και κινδύνου στο τηλεφωνικό κέντρο των πυροσβεστών.

Η πρώτη λοιπόν σειρήνα που ακούγεται είναι αυτή της Πυροσβεστικής. Δυστυχώς, στην περίπτωση των πλημμυρών η σειρήνα αυτή δεν σταμάτησε να ηχεί μέχρι και σήμερα.

Βρεθήκαμε με το Trikalanews.gr στις πρώτες κρίσιμες μέρες στην υπηρεσία των Τρικάλων. Ήδη, οι ενισχύσεις έχουν φτάσει. Οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό από κάθε νομό είναι μονίμως στο πεδίο της δράσης και πηγαινοέρχονται αδιάκοπα.

Το φετινό καλοκαίρι βέβαια και με τις φωτιές που προηγήθηκαν σε όλη τη χώρα, δεν ησύχασαν λεπτό.  Την ίδια στιγμή το τηλεφωνικό κέντρο συνεχίζει να είναι μονίμως σε επαφή με κόσμο.

Η προτεραιότητα ήταν η διάσωση και σε δεύτερο χρόνο, όπως και έγινε, η άντληση. Μιλάμε για αμέτρητες περιπτώσεις και κάθε γραμμή είναι μια ιστορία καταστροφής.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής του νομού Τρικάλων Ευαγγ. Τσιορλίδας είναι στον συντονισμό σε κάθε περιοχή. Στην Υπηρεσία μέσα στην πόλη συναντούμε τον Δημήτρη Παπαγεωργίου ο οποίος βρίσκεται πάνω στο έργο του συντονισμού των δυνάμεων μέσα στην πόλη.

Η κατάσταση που επικρατεί δεν έχει προηγούμενο, όπως μας είπε, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στους συναδέλφους του. Κάποιοι, παίρνουν μια ανάσα ακουμπισμένοι στα αυτοκίνητα. Μερόνυχτα όρθιοι και ελπίζοντας να βγάλουν εις πέρας μια αποστολή από την οποία καθορίζεται το μέλλον ενός ολόκληρου νομού και των ανθρώπων του.

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >