Πε. Δεκ 7th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Παράσταση με τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Η θεατρική παράσταση «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», βασισμένη σε τραγούδια που συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης, ανεβαίνει την Κυριακή, 23 Απριλίου 2023, στις 18:00 στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων.

Στην παράσταση επιχειρείται μια αφήγηση της καλλιτεχνικής πορείας ενός σπουδαίου συνθέτη, βασισμένης σε ποιητικούς στίχους που ενέπνευσαν τον Μίκη Θεοδωράκη. Με την τεχνική της δραματοποίησης θα ακουστούν έργα από τη νεότερη ελληνική ποίηση, τα οποία μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Πιο συγκεκριμένα, θα ακουστούν ποιήματα των Ελλήνων ποιητών: Μανόλη Αναγνωστάκη, Νίκου Γκάτσου, Μάνου Ελευθερίου, Οδυσσέα Ελύτη, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Τάσου Λειβαδίτη, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη. Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ποίηση. Με το έργο του δημιουργήθηκε μια διαλεκτική σχέση ανάμεσα στη μουσική και την ποίηση, έτσι που αυτός ο τόπος συνάντησης να γίνεται θεμέλιος λίθος της συλλογικής μας μνήμης.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές και οι μαθήτριες Στ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου: Αργυρόπουλος Δημήτρης-Άγγελος, Βαρμπομπίτη Έλενα, Γεωργούλα Βίβιαν, Γιαννούλα Στελλίνα, Ζαΐράκη Μαλβίνα, Καραμπέρη Βασιλίνα, Καραμπέρη Ευδοκία, Κομάτα Φένια, Νικολάου Θάνος, Οικονόμου Γιώργος, Πελεκάνη Χρύσα, Πρίντζιου Μαγδαληνή, Τέα, Μελίτα, Τζίκα Μυρτώ, Τζιντζιρλή Αρετή. Εμψυχώτρια τμήματος: Βίκυ Ιακωβάκη.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων λειτουργεί από το 1998 στα Τρίκαλα με ιδιαίτερη επιτυχία, συμπληρώνοντας φέτος 25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και παρουσίας. Η ίδρυση και η λειτουργία του συμβάλλει στη διαμόρφωση της αισθητικής και θεατρικής αγωγής των παιδιών, των εφήβων, των νέων και των ενηλίκων.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >