Πα. Σεπ 22nd, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Πέντε χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Ελλάδα που «φέρνουν» τουρισμό

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Πέντε πόλεις έχουν επενδύσει σε εντυπωσιακά, θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα ενισχύοντας το τουριστικό τους προϊόν, ή ακόμα και «δημιουργώντας» το

Λίγο πολύ τις ημέρες των Χριστουγέννων όλες οι πόλεις της Ελλάδας στολίζουν δρόμους και πλατείες και «φορούν» τα γιορτινά τους. Ωστόσο, πέντε πόλεις έχουν επενδύσει σε εντυπωσιακά , θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα ενισχύοντας το τουριστικό τους προϊόν, ή ακόμα και «δημιουργώντας» το.  

Τρίκαλα – Μύλος των ξωτικών

Τα Τρίκαλα δεν ήταν πάντα ένας τουριστικός προορισμός. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες κατευθύνονταν προς τα Μετέωρα και λιγότερο συχνά επέλεγαν να επισκεφτούν την πόλη των Τρικάλων. Πριν από 12 χρόνια όμως, όταν άρχισε η λειτουργία του «Μύλου των Ξωτικών», που σταδιακά μετατράπηκε σε ένα θεαματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο, τα Τρίκαλα άρχισαν να αποκτούν ένα θερμό κοινό και σήμερα σφύζουν από τουρισμό.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι 42 μέρες λειτουργίας του Μύλου είναι η κορύφωση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή. Ενδεικτικά, το  Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, έφτασαν στην πόλη 550 εκδρομικά λεωφορεία ενώ το πάρκο δέχτηκε περισσότερους από 75.000 επισκέπτες.

«Σήμερα τα Τρίκαλα έχουν μπει στον τουριστικό χάρτη για τα καλά. Είναι μια όμορφη πόλη με χαμογελαστούς ανθρώπους και έχει να προσφέρει πολλά στον επισκέπτη. Ο τουρισμός έδωσε ώθηση στις επενδύσεις και στην τοπική ανάπτυξη», σημείωσε ο δήμαρχος. 

Δράμα – Ονειρούπολη

Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα – σε έναν επίσης όχι τόσο δημοφιλή τουριστικά προορισμό –  ήταν η Ονειρούπολη της Δράμας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς τη Δράμα αλλά η Ονειρούπολη είναι σίγουρα πλέον ένας από τους πιο ισχυρούς.

Ο δήμος ανέθεσε τη δημιουργία της Ονειρούπολης στην ομάδα των Dreamworkers μέλος της οποίας είναι και ο Γρηγόρης Αβανίδης: «Ξεκινήσαμε στις 17 Δεκεμβρίου του 2004 με την Ονειρούπολη της Δράμας και αυτή ήταν η αρχή για όλα τα χριστουγεννιάτικα πάρκα που δημιουργήθηκαν αργότερα. Μέχρι τότε, τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα ήταν μόνο ένα δέντρο και και μια φάτνη», αναφέρει ο κ.Αβανίδης. 

Η Ονειρούπολη σήμερα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας Άγγελος Καλλίας, δίνει πληρότητες στα ξενοδοχεία της περιοχής γύρω στο 90% για την εορταστική περίοδο ενώ ο φετινός Δεκέμβρης μεσοσταθμικά φαίνεται να είναι ο καλύτερος της πενταετίας.

Βόλος – Τα Κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου 

«Τα Κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου στον Βόλο» είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο πάρκο (άνοιξε την 1η Δεκέμβρη)  που θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν όσοι επιλέξουν τον εν λόγω προορισμό. Και από ό,τι φαίνεται είναι πολλοί, όπως εξηγεί η αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, καθώς λόγω των Χριστουγέννων παρουσιάζονται υψηλές πληρότητες στα καταλύματα όχι μόνο της πόλης του Βόλου και στο Πήλιο αλλά και στις παραθαλάσσιες περιοχές, κάτι που στο παρελθόν δεν συνέβαινε.

Κατερίνη – Το Μουσείο των Χριστουγέννων

Στην Κατερίνη φέτος έρχεται να ενισχύσει το τουριστικό της προϊόν το «Μουσείο των Χριστουγέννων» που ανοίγει στις 15 Δεκεμβρίου. 

Το πρώτο πανελλαδικά «Μουσείο Χριστουγέννων» θα φιλοξενηθεί στο επιβλητικό Πολιτιστικό Κέντρο «Εννέα Μούσες» και οι αρχές πιστεύουν ότι θα απογειώσει την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης, «προσδοκώντας να απογειώσει και την τουριστική επισκεψιμότητα σε αυτή», αναφέρει η αντιδήμαρχος Τουρισμού Κατερίνης Μαρία Τερζίδου. 

Κομοτηνή – Οι Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Πινόκιο

«Οι Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Πινόκιο» με έναρξη τη 10η Δεκεμβρίου, είναι το πρώτο θεματικό πάρκο που λειτουργεί φέτος στην Κομοτηνή, η οποία στρέφεται πλέον δυναμικά στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης, καθώς έχει όλα τα εχέγγυα να μετατραπεί σε έναν ενδιαφέροντα και ελκυστικό προορισμό, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέτρος Ζωγράφου.

«Η δημιουργία του χριστουγεννιάτικου πάρκου εντάσσεται μέσα στους στόχους  που θέσαμε για ενίσχυση της χειμερινής τουριστικής περιόδου και επιλέξαμε τους επαγγελματίες που δημιούργησαν τον Μύλο των Ξωτικών, την Ονειρούπολη και άλλα θεματικά πάρκα για να μετατρέψουμε την κεντρική πλατεία σε έναν χώρο παραμυθένιο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας. Αυτό φάνηκε ήδη να αποδίδει καθώς το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος είναι ιδιαίτερα υψηλό», υπογράμμισε ο κ.Ζωγράφου, ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος επενδύει γενικά στις θεματικές μορφές τουρισμού με έμφαση και στον αθλητικό και σχολικό τουρισμό. 

Πηγή: skai.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >