Τρ. Οκτ 3rd, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Πάρκο αγγέλων: Στη μνήμη των διδύμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους που χάθηκαν στα Τέμπη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Ένα πάρκο, αφιερωμένο στη μνήμη των τριών κοριτσιών που έχασαν με φρικτό τρόπο τη ζωή τους στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, δημιουργείται στο Καστράκι, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Πρόκειται για τις δίδυμες αδερφές και την ξαδέρφη τους, που βρίσκονταν στο κυλικείο την ώρα που το Intercity συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία, επειδή δεν υπήρχαν θέσεις στο πέμπτο βαγόνι, για το οποίο είχαν βγάλει εισιτήρια.

Τα τρία αδικοχαμένα κορίτσια
Το αίτημα για το πάρκο είχε γίνει από τους γονείς των αδικοχαμένων κοριτσιών προς τον δήμο και τελικά έγινε δεκτό από το δημοτικό συμβούλιο. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα πάρκο και συγκεκριμένα πίσω από το Μουσείο Καστρακίου, ενώ προβλέπεται να αναμορφωθεί και η παιδική χαρά του χωριού. Ολα τα παραπάνω θα γίνουν με χρήματα που θα προσφέρουν οι χαροκαμένοι γονείς στη μνήμη των τριών κοριτσιών τους, που χάθηκαν τόσο άδικα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δίδυμες αδελφές Θωμαή και Χρύσα Πλακιά και η πρώτη τους ξαδέρφη Αναστασία Πλακιά σκοτώθηκαν ακαριαία το μοιραίο βράδυ του Φεβρουαρίου, βυθίζοντας στον θρήνο τον τόπο καταγωγής τους, την Καλαμπάκα.

Τα τρία κορίτσια επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη, τον τόπο όπου σπούδαζαν σε Τμήματα Αισθητικής και Φαρμακευτικής, μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι οι τρεις ξαδέρφες ταξίδευαν για πρώτη φορά με το τρένο, ενώ λίγα λεπτά πριν από το ταξίδι τους είχαν αναρτήσει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια της Hellenic Train. «Ισως φτάσουμε κάποτε» είχαν γράψει στη λεζάντα που συνόδευε την ανάρτηση.

Οι γονείς των κοριτσιών είναι γνωστοί και ιδιαίτερα αγαπητοί στην τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας, καθώς διατηρούσαν εκεί μία ταβέρνα, με τους κατοίκους της περιοχής να στέκονται στο πλευρό τους τους τελευταίους μήνες μετά το τραγικό παιχνίδι που τους έπαιξε η μοίρα και το οποίο έμελλε να αλλάξει για πάντα τις ζωές τους.

espressonews.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >