Πα. Σεπ 22nd, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα και τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ «Πάλεψαν για την υγεία»: Αιμοδοσία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον ΑΠΣ Τρίκαλα και τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ το πενθήμερο 12 – 16 Δεκεμβρίου 2022, εθελοντικής αιμοδοσίας. Ο ΑΠΣ Τρίκαλα και τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ πιστά στην ανάγκη της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού εκπόνησαν για 14η χρονιά το ευρύ κοινωνικό πρόγραμμα «Παλεύω» και το υποπρόγραμμα «Παλεύω για την υγεία».

Αναμφίβολα η ενεργή συμμετοχή των γονιών σε όλες τις πτυχές της ζωής των παιδιών τους και μαθητών μας έχει πρωταρχική σημασία. Τα μαθήματα που μπορούμε να δώσουμε εμείς οι γονείς και προπονητές- δάσκαλοι στα παιδιά- μαθητές μας με την ευκαιρία των καταστάσεων που προκύπτουν από τη συμμετοχή τους, αποβαίνουν πολύτιμα για τα ίδια όταν θα ενηλικιωθούν.

Τέλος πρέπει να καταλάβουμε κυρίως εμείς οι γονείς και δάσκαλοι και να το μεταδώσουμε στα παιδιά μας ότι ο αθλητισμός και η εκπαίδευση είναι πολιτισμός. Είναι κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη. Εάν αποσυνδεθούν από αυτά, απογυμνώνονται και δεν έχουν ουσία και ιδιαίτερο νόημα.

Τι κι αν ξέρει κάποιος να  παλεύει άριστα ή να κλωτσά καλά μια μπάλα ή να βάζει καλάθια ή να τρέχει γρήγορα, εάν δεν συμμετέχει ταυτόχρονα και σε πράξεις που σχετίζονται με τον πολιτισμό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους αυτούς που προσέφεραν το αίμα τους (μέλη και μη) ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος του συλλόγου μας και στο προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Τρικάλων.

ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ να δημιουργήσουμε ενεργούς ανθρώπους και όχι παθητικούς θεατές………..

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας

ΠΗΓΗ:trikalavoice

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >