Δε. Σεπ 25th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Οι «Πορτοκαλί» περίπατοι της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας σε Τρίκαλα και Πύλη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης

Τα χρόνια αόρατα νοσήματα αφορούν χιλιάδες συμπολίτες μας. Άνθρωποι που δίνουν ένα διπλό αγώνα. Ο πρώτος αφορά την κατάσταση της υγείας τους, ο δεύτερος αφορά την ενημέρωση της κοινωνίας που συνήθως την αφορά ότι «βλέπει», ότι είναι άμεσα ορατό ακόμη και σε θέματα υγείας.

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας, είναι μια νόσος που ζει μαζί με πάρα πολλούς γνωστούς μας, φίλους, συγγενείς… σε πολλούς από όλους μας. Μια νόσος που πλέον «αποκαλύπτεται» μέσα από τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της Ελληνικής Εταιρείας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, με τον Τρικαλινό γενικό γραμματέα της Κώστα Μιχαλάκη, να βγαίνει μπροστά και να ανοίγει μέσα από την έντονη δραστηριότητα το θέμα στην κοινωνία.

Έτσι, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα στο τέλος του Μαΐου, διοργάνωσε περιπάτους (που τόσο πολύ βοηθάνε έτσι κι αλλιώς τα άτομα με Σκλήρυνση και όχι μόνο) σε Τρίκαλα και Πύλη. Δεκάδες συμπολίτες που πάσχουν ή που στηρίζουν τους πάσχοντες ή που θέλουν να γνωρίζουν για τη νόσο, ξεναγήθηκαν σε σημεία των πόλεων, περπάτησαν σε καλντερίμια και δασικές περιοχές, κυρίως όμως μοιράστηκαν προβληματισμούς, γνώση και αισιοδοξία γύρω από τη νόσο.

Κάπως, έτσι, η περιοχή μας, πήρε το πορτοκαλί χρώμα της δύναμης που τόσο πολύ έχουμε όλοι ανάγκη.

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >