Πε. Δεκ 7th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Οι πιθανές ημερομηνίες για να στηθούν οι κάλπες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Τον Απρίλιο του 2023 αναμένεται να προχωρήσει σε εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεκριμένα στις 2 ή τις 9 του μηνός. Τα σενάρια κλίνουν περισσότερο προς τις 2 Απριλίου, όπου θα γίνει ο πρώτος γύρος των εκλογών, προκειμένου να περάσουν οι γιορτές του Πάσχα και στη συνέχεια θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος.

Σε περίπτωση αδυναμίας διεξαγωγής των εκλογών τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, ο πρωθυπουργός πρόκειται να χρησιμοποιήσει το δεύτερο κεντρικό σενάριο, με τις εκλογές να γίνονται το Μάιο του 2023 με δεύτερη εκλογική αναμέτρηση το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται πως κατά την 1η Μαΐου του 2023 πρόκειται να δοθεί στον ελληνικό λαό η τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα σε ένα χρόνο, κάτι που θα βοηθήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να εξασφαλίσει ακόμη μία τετραετία στην εξουσία.

Μεταξύ των δύο αναμετρήσεων απαιτούνται 22 έως 30 ημέρες για την ορκωμοσία της νέας Βουλής και τις διερευνητικές επαφές. Αυτό είναι το διάστημα που χρειάζεται από την πρώτη Κυριακή μέχρι τις δεύτερες εκλογές και αυτός ο μήνας που μεσολαβεί δεν θα πρέπει να «ενοχλεί» το Πάσχα ή τις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών της χώρας.

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >