Πε. Δεκ 7th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Ακόμη μια εορταστική, δημιουργική και διασκεδαστική εκδήλωση από τα ΚΔΑΠ «Μάθηση» πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στον κεντρικό πεζόδρομο της Ασκληπιού.

Τα μικρά παιδιά ως «καλικάντζαροι» ξεχύθηκαν στο δρόμο ξεσηκώνοντας τον κόσμο με τις φωνές τους και δυνατούς ήχους από κουδούνια και σφυρίχτρες στην προσπάθειά τους να ξορκίσουν το κακό, να ξυπνήσουν τη «Μητέρα Φύση» και ταυτόχρονα να την προστατεύσουν από όποιον προσπαθεί να τη βλάψει. Πρόκειται για μια σύγχρονη απόδοση του παραδοσιακού και αρχέγονου εθίμου «Ρογκατσάρια».

Υπό τους ήχους μουσικής, οι μικροί καλικάντζαροι αναπαρέστησαν το πριόνισμα του δέντρου της γης, την άνοδο των καλικάντζαρων στον πάνω κόσμο την περίοδο του Δωδεκαημέρου και τα πειράγματά τους με ξέφρενους χορούς και τραγούδια. Η «αρπαγή» της Μητέρας Φύσης προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και πολλούς «μπελάδες» στον «απαγωγέα».

Την επιμέλεια του δρώμενου είχε ο υπεύθυνος της δραστηριότητας του ΚΔΑΠ «Μάθηση» «οι Μικροί Διασώστες της Παράδοσης» Αχιλλέας Λέρας. Με αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκε ο κύκλος των δημιουργικών δράσεων του ΚΔΑΠ «Μάθηση» για το 2022 και ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο μια Καλή Χρονιά με Υγεία και πολύ Δημιουργία!

Από τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ

ΠΗΓΗ: trikalanews.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >