Σα. Δεκ 9th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Με τεράστια επιτυχία η Γιορτή Μανιταριών στη Λίμνη Πλαστήρα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα (Κέρκυρα, Γρεβενά, Πήλιο, Λάρισα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Λαμία κ.α.) βρέθηκαν στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα συνδυάζοντας ένα όμορφο διήμερο, με γιορτή και διασκέδαση στη γύρω περιοχή. Φίλοι των Μανιταριών περιηγήθηκαν στα χωριά, γεύτηκαν την τοπική κουζίνα, γέμισαν τα καταλύματα, έκαναν βόλτα στα βουνά, έμαθαν για τα μανιτάρια και «είδαν» ακόμη μια πλευρά της Περιοχής.

Τις συνταγές επιμελήθηκε ο κ. Φώτης Παρασκευαΐδης με την ομάδα του, που έδωσε μια νέα διάσταση στο Μανιτάρι ως πρώτη ύλη για vegan και όχι μόνο φαγητό.
Τη Γιορτή τίμησε και ο Πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε ο Γιώργος Ντέμος.
Η άκρως επιτυχημένη φετινή Γιορτή, είχε την αμέριστη συμπαράσταση των φορέων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας / Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας που ήταν Συνδιοργανώτρια με τον κ. Νούσιο να βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρίου που όραμα τους είναι μια μεγάλη γιορτή που θα αναδεικνύει την ομορφιά της περιοχής με όχημα τα μανιτάρια και θα συμβάλει στη προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού μέσω της βιοματικής δράσης συλλογής μανιταριών. Το ίδιο και με μεγάλη ένταση έκανε και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα που ήταν Υποστηρικτής – με τον Δήμαρχο κ. Νάνο να παρουσιάζει – μάλιστα – τη δημιουργία μόνιμου πάρκου Μανιταρόφιλων στο Νεοχώρι.

Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς το Σύλλογο Νέων Νεοχωρίου και τους εθελοντές του, που έκλεψαν τις εντυπώσεις για 2 ημέρες. Τα μέλη των Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας έμειναν απόλυτα ικανοποιημένα από τη φετινή διοργάνωση – πρώτη μετά το 2019 λόγω covid – με το τοπικό μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργο Καραντώνη να είναι ο συνδετικός κρίκος με όλους.

Για τη Γιορτή των Μανιταριών στη Λίμνη Πλαστήρα εργάστηκαν εντατικά για τη φετινή διοργάνωση πάνω από 30 άνθρωποι τις τελευταίες 20 ημέρες.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου / Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
Υποστήριξη: Δήμος Λίμνης Πλαστήρα
Παραγωγή: MUSICA PROJECT

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >