Δε. Δεκ 4th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

“ΛΑ.ΣΥ.” Θεσσαλίας: Nα σταματήσει ο εμπαιγμός για τον δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

“Nα μπει άμεσα τέλος στη διαχρονική κοροϊδία και να κατασκευαστεί επιτέλους ο νέος ασφαλής δρόμος Λάρισας-Φαρσάλων”, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας. Η ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας υπενθυμίζει για το συγκεκριμένο θέμα και το πινγκ – πονγκ των ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όσον αφορά ειδικότερα τις κατά καιρούς εξαγγελίες που έχουν γίνει για το συγκεκριμένο έργο η ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας υπενθυμίζει:

*Μετά από συνάντηση του τότε δημάρχου Φαρσάλων, Α. Καραχάλιου, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μαγκριώτη στις 9/12/2011, ο τελευταίος δήλωνε πως η μελέτη του νέου δρόμου Λάρισα-Φάρσαλα, πρόκειται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο ακριβώς, δηλαδή το Δεκέμβριο του 2012 και υιοθετείται τελικά η δυτική χάραξη (δυτικά της Νίκαιας) και όχι ανατολικά (προς ΠΑΘΕ) όπως προέβλεπε η μελέτη.

  • Προεκλογική ομιλία του κ. Αγοραστού στα Φάρσαλα 7/5/2014: «Πρόκειται για ένα δρόμο, στον οποίο ο φόρος αίματος είναι βαρύς και πρέπει επιτέλους να μπει στη φάση της υλοποίησης. Πιέσαμε το αρμόδιο υπουργείο και θέσαμε ένα στενό χρονοδιάγραμμα ώστε το έργο να είναι έτοιμο για δημοπράτηση τον Οκτώβριο».

*Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της Ν.Δ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κ. Σπίρτζης, τον Νοέμβρη του 2017: υπόσχονταν πως ο νέος δρόμος Λάρισα-Φάρσαλα, θα δημοπρατηθεί εντός του 2018. Τον Απρίλη του 2019, απαντώντας σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι το έργο είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα συνδράμουμε αν ζητηθεί», κάτι το οποίο δεν έχει γίνει.

*Προεκλογική ομιλία του κ. Αγοραστού στα Φάρσαλα 16/5/2019: Χαρακτηρίζοντας την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της μελέτης που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια ως «το μεγαλύτερο έγκλημα του δουλοκτητικού κράτους που συντελείται στην περιοχή». Εμείς πιέσαμε και πιέζουμε καθημερινά το Υπουργείο να ολοκληρωθεί η μελέτη και έχω ήδη δηλώσει και το επαναλαμβάνω εδώ απόψε για μία ακόμη φορά, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας μόλις παραδοθεί η μελέτη είναι έτοιμη να εντάξει άμεσα το έργο στο νέο ΕΣΠΑ και να προχωρήσει στη δημοπράτηση του».

*Δηλώσεις στα ΜΜΕ του κ. Αγοραστού, 23/10/2020: Θετικές είναι οι εξελίξεις για το πολύπαθο έργο του δρόμου Λάρισας Φαρσάλων, η μελέτη του οποίου είχε δοθεί πριν από λίγους μήνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από το υπουργείο Υποδομών. ‘Οπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός η περιφέρεια έχει εξασφαλίσει πέραν της ολοκλήρωσης των μελετών και τη χρηματοδότηση του έργου από το ταμείο ανάκαμψης.

  • Απαντώντας σε επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα, στο Π.Σ 6/6/2022, ο κ. Αγοραστός, δήλωσε ότι μελετάται και ωριμάζει από την περιφέρεια, αλλά είναι άγνωστο πότε θα γίνει, αφού ούτε το σχετικό κονδύλι έχει εξασφαλιστεί, ούτε καμία δέσμευση του υπουργείου υποδομών υπάρχει.

ertnews.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >