Πε. Δεκ 7th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Λαζαρίνες από τον Δήμο Τρικκαίων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Το έθιμο για τις Λαζαρίνες αναβιώνει και φέτος ο Δήμος Τρικκαίων. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Πολιτισμού της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου έχουν αναλάβει την διοργάνωση εκδήλωσης για τις Λαζαρίνες, ένα έθιμο που συνενώνει το παρελθόν με το παρόν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Οι Λαζαρίνες συμμετέχουν είτε ατομικά, είτε ομαδικά, κρατώντας καλάθια κατασκευασμένα από φυσικά υλικά (ψάθα, καλάμι), στολισμένα με φυσικά λουλούδια και τραγουδώντας τα παραδοσιακά κάλαντα της εορτής του «Λαζάρου» στον τόπο μας. Σε όλα τα παιδιά προσφέρονται παραδοσιακά φιλέματα και ενθύμια συμμετοχής.

Τα βραβεία κατηγοριοποιούνται ανά ομαδικές και ατομικές συμμετοχές.

Μετά την ολοκλήρωση δηλώσεων συμμετοχής από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, πρόσθετες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως και την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2431353567-568.

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >