Τε. Μάι 31st, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Λάρισα: Nέα κινητοποίηση ετοιμάζουν οι αγρότες ζητώντας ενισχύσεις

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Αγρότες από πολλές περιοχές της χώρας συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αγιά προκειμένου να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους , αφού όπως αναφέρουν πέντες εβδομάδες μετά τη συνάντηση τους με το κυβερνητικό κλιμάκια “ο χορός βρίσκεται στο τόπο” και οι ίδιοι δεν έλαβαν καμία ενίσχυση παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές δεσμεύσεις.

“Δείξαμε αξιοθαύμαστη υπομονή και καλή θέληση. Στους παραγωγούς πλέον επικρατεί αναστάτωση, ανησυχία και κυρίως οργή καθώς από την μια δεν πιστώθηκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους για τα μήλα,τα ροδάκινα και τα κάστανα και από την άλλη δεν υπάρχει ανακοίνωση για τα υπόλοιπα προϊόντα(κερασια, αχλάδια και σταφύλια) που αποφασίστηκε στις 14/2 να ενταχθούν στο «Ουκρανόμετρο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

“Η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι τραγική. Χωρίς δική μας ευθύνη, έχουμε χασούρα σε όλα τα παραπάνω προϊόντα. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε μέσα και εφόδια, να βάλουμε πετρέλαιο, να συνεχίσουμε την καλλιέργεια μας. Τελικά τίθεται θέμα επιβίωσης για χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες” τονίζουν χαρακτηριστικά

Οι αγρότες μετά και τις τελευταίες εξελίξεις βάζουν ξανά στο τραπέζι το χαρτί των κινητοποιήσεων. Σε πρώτη φάση
με κινητοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου και εάν χρειαστεί και με τρακτέρ στο δρόμο ακόμη και σε περίοδο εκλογών.

ertnews.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >