Κυ. Σεπ 25th, 2022

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Κώστας Σκρέκας: «Διπλασιάζουμε τις εξορύξεις λιγνίτη»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για την ενεργειακή επάρκεια, διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας προετοιμάζεται και για το πιο δυσμενές σενάριο και διπλασιάζει τις εξορύξεις λιγνίτη ώστε τα εργοστάσια να υπεραποδώσουν το χειμώνα που έρχεται.

Ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι τίθεται σε λειτουργία το φθινόπωρο νέο λιγνιτικό εργοστάσιο και η ΔΕΗ διπλασιάζει την εξορυκτική δραστηριότητα ώστε να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Παράλληλα, τόνισε πως την τελευταία ημέρα του Ιουνίου η ρήτρα αναπροσαρμογής καταργείται και οι πάροχοι θα πρέπει να ανακοινώσουν τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τον επόμενο μήνα.

«Η ρήτρα μειώνεται από 1ης Ιουλίου. Η απεικόνιση στους λογαριασμούς θα εμφανιστεί από 1η Αυγούστου», δήλωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν εύκολα, ξεκάθαρα και με διαφάνεια να διαλέγουν πλέον τον πάροχο με τη φθηνότερη τιμή. Η αλλαγή προμηθευτή θα γίνεται πλέον χωρίς πέναλτι και ρήτρες, προκειμένου να δοθεί η απόλυτη ευελιξία στα νοικοκυριά.

Ο υπουργός στάθηκε ακόμη στο έμμεσο πλαφόν στη λιανική με το οποίο όπως είπε απορροφάται η αύξηση σε ποσοστό από 82% έως 100% σε όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος, είτε πρόκειται για κύρια είτε για δευτερεύουσα κατοικία.

Ο Υπουργός τόνισε ότι καθώς η επιδότηση του κράτους και του ταμείου ενεργειακής μετάβασης δεν ήταν πάντα εμφανής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, πλέον οι προμηθευτές υποχρεώθηκαν να εμφανίζεται δίπλα ακριβώς στο πληρωτέο ποσό.

«Δίνουμε περίπου 300 με 400 εκατ. ευρώ κάθε μήνα για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες καταναλωτές», σημείωσε ο Υπουργός Ενέργειας.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >