Τρ. Οκτ 3rd, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Κλέφτικο: Κολύμπι στα «θαλασσινά» Μετέωρα της Ελλάδας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Στα νοτιοδυτικά λοιπόν της Μήλου υπάρχει ένα ξεχωριστός κόλπος που με την αστείρευτη ομορφιά και την ιδιαιτερότητά του έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο των «Θαλασσινών Μετεώρων» της Ελλάδας. Οι αεροφωτογραφίες του βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς της χώρας μας. Όσο για αυτούς που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και να κολυμπήσουν στα εντυπωσιακά καταγάλανα νερά του, αναγνωρίζουν αυτόματα το υπέροχο «Κλέφτικο» με τη σπάνια ομορφιά που αποτελεί σήμα κατατεθέν ολόκληρης της Μήλου.

Το ιδιαίτερο σύμπλεγμα των άγριων λευκών βράχων έρχεται σαν συνέχεια του ηφαιστειογενούς παρελθόντος της Μήλου, δημιουργώντας ένα πραγματικά συγκλονιστικό σκηνικό, ίσως από τα ομορφότερα όχι μόνο του Αιγαίου, αλλά ολόκληρης της Μεσογείου.

video

Οι έντονοι κυματισμοί που επικρατούν στην περιοχή, αποτέλεσμα των ισχυρών Αιγαιοπελαγίτικων ανέμων μα και η διάβρωση της θάλασσας, έχουν τροποποιήσει τη μορφολογία του εδάφους με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Κρυφές σπηλιές, κοιλώματα, τεράστιες οριζόντιες πλάκες τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη άρρητα ενωμένες μεταξύ τους και αποκομμένες από τη στεριά, ακουμπούν στην επιφάνεια της θάλασσας και αφήνονται σε μια ασυνήθιστη ομορφιά, με τα διάφανα νερά να χρωματίζονται από το χρώμα του ουρανού και το λευκό τους χρώμα και τις ακτίνες του ήλιου να ακτινοβολούν στην ηφαιστειογενή τους επιφάνεια.

ΠΗΓΗ: ethnos

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >