Πα. Οκτ 7th, 2022

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Θεσσαλία: 2 νεκροί σε 27 τροχαία ατυχήματα τον Ιούνιο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Ιουνίου 2022, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας σημειώθηκαν 27 τροχαία ατυχήματα (έναντι 25 το 2021).

Ειδικότερα σημειώθηκαν:

2  νεκροί (έναντι 1 το 2021)2 βαριά τραυματίες (έναντι 3 το 2021)30 ελαφρά τραυματίες (έναντι 29 το 2021)

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Ιούνιο 2022 πραγματοποιήθηκαν 50.342 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 16.782 παραβάσεις, από τις οποίες ενδεικτικά:

2.666 για υπερβολική ταχύτητα,205 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη),

130 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,

344 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας,

359 για μη χρήση του προστατευτικού κράνους,

104 για χρήση κινητού τηλεφώνου,

167 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

15 για αντικανονικό προσπέρασμα,

16 για αντικανονικούς ελιγμούς,

15 για παραβίαση προτεραιότητας,

3.512 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων,

238 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.,59 για φθαρμένα ελαστικά,

12 για μη χρήση παιδικού καθίσματος &5 για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές των Τροχονόμων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :

Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής ΚυκλοφορίαςΈχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματοςΌταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτάΔεν παραβιάζω τα όρια ταχύτηταςΦορώ πάντα ζώνη ασφαλείαςΤοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείαςΣε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνοςΔεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματαΔεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότηΣταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότηταΔεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώΔίνω προτεραιότητα στους πεζούςΣέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >