Πε. Δεκ 7th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Θεσσαλία: Χωριά-φαντάσματα και ακόμα θαμμένα στη λάσπη σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Ο Βλοχός είναι ένα χωριό-φάντασμα, 45 ημέρες μετά την κακοκαιρία Daniel που σάρωσε τη Θεσσαλία. Η ίδια αποκαρδιωτική εικόνα επικρατεί και στα τριγύρω χωριά στην Καρδίτσα, αλλά και σε ορισμένους οικισμούς στα Τρίκαλα, όπως είναι η Πηνειάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες, η κατάσταση στον Βλοχό Καρδίτσας είναι απόκοσμη, καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Δεν κυκλοφορεί κανείς στον οικισμό. Ακόμα και τα ζώα που γλύτωσαν από τη φονική κακοκαιρία, πλέον τρέφονται με ό,τι βρουν, κάτι που είναι σαφώς επικίνδυνο.

Όσον αφορά στην Πηνειάδα Τρικάλων, η λάσπη δεν έχει ακόμα υποχωρήσει και υπάρχουν παντού σκουπίδια. Επιστρέφοντας στην Καρδίτσα, πολλά κτήρια έχουν καταρρεύσει στον Παλαμά και όσα έχουν διασωθεί, σε αυτά έχουν βρει καταφύγιο οι κάτοικοι από τον γειτονικό οικισμό του Βλοχού.

Παρ’ όλη την τραγική κατάσταση, οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους και να ξαναστήσουν τα νοικοκυριά τους από την αρχή.

Θεσσαλία: Έχασε το σπίτι του από σεισμό και το κοντέινερ όπου ζούσε από την πλημμύρα

Συγκλονιστική είναι ιστορία του κυρίου Θανάση ο οποίος, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ζει με τους σκύλους και τις γάτες του. Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε εάν χρειάζεται κάτι, απάντησε μόνο σκυλοτροφή και γατοτροφή για τα ζώα του.

Κατά τον σεισμό του 2021 στην Ελασσόνα, ο κύριος Θανάσης εγκατέλειψε το σπίτι του καθώς κρίθηκε ακατάλληλο και ζούσε σε κοντέινερ. Μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Θεσσαλία, καταστράφηκε και το κοντέινερ στο οποίο διέμενε και έτσι αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σπίτι του και να κοιμάται σε ένα μπαουλοντίβανο, το οποίο στηρίζεται σ’ έναν – φαινομενικά – ασφαλή τοίχο.

Φυσικά, έχει καταστραφεί και το αυτοκίνητό του, το οποίο δεν είχε ασφαλίσει σχετικά.

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >