Δε. Δεκ 4th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Η τεχνολογία ορίζει την κανονικότητα του τουρισμού: Πώς τα apps αλλάζουν τα δεδομένα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Κάθε τομέα της ζωής μας επηρεάζει η τεχνολογία, καθώς ζούμε την εποχή που η διαρκής της εξέλιξη αλλάζει την καθημερινότητά μας.

Στον τομέα του τουρισμού και με την παρεμβολή της πανδημίας, η τεχνολογία ορίζει πλέον τη νέα κανονικότητα: Οι επίδοξοι ταξιδιώτες μπορούν ακόμα και μέσω Επαυξημένης Πραγματικότητας να κάνουν το ταξίδι, πριν το κάνουν, ουσιαστικά.

Όσον αφορά την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, λοιπόν, η τεχνολογία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σχεδιάζουν και πηγαίνουν ταξίδια σήμερα. Τα ταξίδια στρέφονται όλο και περισσότερο προς την εμπειρία και οι ταξιδιώτες αναζητούν τι θα ζήσουν και πώς παρά πόσους διαφορετικούς προορισμούς θα επισκεφθούν. Σήμερα, ολόκληρος ο κύκλος του ταξιδιού, όπως συνηθίζεται να λέμε (Trip Circle) «Inspire» > «Shop» > «Book» > «Pre-Trip» > «On-Trip» > «Post-Trip», επηρεάζεται από την τεχνολογία, που έχει παίξει τον κύριο ρόλο σε κάθε φάση – ο αντίκτυπός της μάλιστα συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς οι νεότεροι είναι όλο και πιο έμπειροι αλλά και απαιτητικοί στον τρόπο που χειρίζονται την τεχνολογία.

Επιπλέον, καταγράφεται ολοένα και αυξανόμενη επιρροή των ταξιδιωτικών μπλόγκερς, μετατρέποντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε πεδίο έρευνας για έναν ταξιδιώτη. Επίσης, τα ταξίδια και ο τουρισμός έχουν ένα ευρύ φάσμα σχετικών βιομηχανιών, π.χ., ξενοδοχεία και καταλύματα, βιομηχανία τροφίμων και ποτών, μεταφορές, το real estate, το leasing και την ασφάλιση, που συνυπάρχουν σε ένα καλοδεμένο οικοσύστημα και όλα αυτά έχουν αναπτυχθεί τρομερά με την τεχνολογία, με την πάροδο του χρόνου.

Τα apps που κάνουν τη ζωή του ταξιδιώτη ευκολότερη
Πλέον οι ταξιδιωτικές εφαρμογές, τα apps που έχουμε ή μπορούμε να «κατεβάσουμε» στα smartphones μας αποτελούν εργαλεία για κάθε ταξιδιώτη. Πληροφορίες και χάρτες του προορισμού αλλά και μια σειρά από υπηρεσίες γίνονται πλέον καλύτερα, ευκολότερα, αμεσότερα μέσω των ταξιδιωτικών apps, αλλάζοντας «συθέμελα» την τουριστική εμπειρία μας.

Βασικός τους στόχος, φυσικά, είναι να κάνουν τη ζωή μας ως ταξιδιώτες ευκολότερη. Κρατήσεις για τις μετακινήσεις μας, κρατήσεις για τη διαμονή μας, υπηρεσίες πλοήγησης/γεω-παρακολούθησης, κριτικές ταξιδιών, υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, social feedm κ.λπ.) αλλά και πληρωμές κάθε είδους, γίνονται πλέον πανεύκολα, «με το πάτημα ενός κουμπιού» μέσω του αντίστοιχου app που έχουμε στο κινητό μας και το οποίο φέρνει όλες αυτές τις πτυχές του ταξιδιού στη διάθεσή μας, χάρη στις σύγχρονες ταξιδιωτικές εφαρμογές.

Πλέον η δυσκολία έγκειται στην επιλογή του κατάλληλου app, ή μάλλον των κατάλληλων apps που θα επιλέξουμε για το ταξίδι μας: Από την ετοιμασία της βαλίτσας, για την οποία υπάρχει το PackPoint που εξατομικεύει το τι θα χρειαστούμε ανάλογα με το τι δραστηριότητες θα κάνουμε εκεί, μέχρι το TripIt που εντοπίζει αυτόματα όλα τα emails που έχεις ανταλλάξει σχετικά με το ταξίδι μας (για τις πτήσεις, τη διαμονή, το αυτοκίνητο, τα μουσεία, τα εστιατόρια) και τα μαζεύει σε ένα σημείο όλα μαζί, τα apps πριν καν ξεκινήσουμε έχουν κυρίαρχο ρόλο στην ταξιδιωτική μας εμπειρία.

Ακολουθούν τα «βασικά» για κάθε προορισμό – δηλαδή η γλώσσα, για την οποία φροντίζουν ειδικά apps όπως το Drops και το οποίο μας βοηθά να μάθουμε ό,τι χρειάζεται για να μπορούμε να κάνουμε βασικές συνεννοήσεις. Εξυπακούεται πως κάθε προορισμός έχει σήμερα το δικό του app με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας επισκέπτης, είτε νέος είτε παλιός, όπως και το ό,τι όλες οι μεγάλες πόλεις του κόσμου έχουν αντίστοιχες εφαρμογές που διευκολύνουν αφάνταστα τις μετακινήσεις των τουριστών.

Ο τρόπος που ταξιδεύουμε έχει αλλάξει λόγω της τεχνολογίας και ειδικά των apps που εκτελούν κάθε υπηρεσία που επιθυμούμε άμεσα και απλά.

ΠΗΓΗ: CNN

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >