Τρ. Οκτ 3rd, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Η παραλία στο Πήλιο που μοιάζει σαν να βγήκε από… παραμύθι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Η παραλία Φακίστρα στο Πήλιο και συγκεκριμένα κοντά στην Τσαγκαράδα, θα σας μαγέψει μόλις την αντικρίσετε καθώς μοιάζει σα να βγήκε από… παραμύθι. Ένας πραγματικός παράδεισος για λίγους. Αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, η ψιλή άμμος και το βοτσαλάκι. Πρόκειται για έναν μικρό θησαυρό που εντυπωσιάζει όποιον έχει την τύχη να τον γνωρίσει από κοντά.

Η γνωστή για τα τιρκουάζ νερά της αμμουδιά, βρίσκεται σε έναν κολπίσκο με επιβλητικά και απότομα βράχια που δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό. Μπορεί να είναι αρκετά απομονωμένη και ανοργάνωτη αλλά αυτό είναι που την κάνει να ξεχωρίζει.

Ένα άγριας ομορφιάς σκηνικό που θα θυμάστε για πάντα

Αυτή η ερημική παραλία, λοιπόν, ενδείκνυται για όποιον θέλει να κάνει ένα μπάνιο που θα του μείνει αξέχαστο τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο βόρειο μέρος της παραλίας ξεχωρίζουν δύο θαλασσοσπηλιές όπου η μία είναι γεμάτη σταλακτίτες.

 άλλη θαλασσοσπηλιά, γνωστή ως «κρυφό σχολειό» είναι εξίσου, ίσως και περισσότερο εντυπωσιακή καθώς θα δείτε ένα ξωκκλήσι μέσα στον βράχο. Αυτό που χαρακτηρίζει το μέρος είναι το σκηνικό άγριας ομορφιάς που δε θα συναντήσει κανείς εύκολα σε άλλη παραλία της Ελλάδας.

Αν βρεθείτε στο Πήλιο για καλοκαιρινές διακοπές, αξίζει να γνωρίσετε αυτό το διαμάντι της περιοχής που θα σας γοητεύσει και θα σας μείνει αξέχαστο. Με την πρώτη κιόλας ματιά, αφού περπατήσετε σε ένα μονοπάτι για δέκα λεπτά, θα φτάσετε στην ξεχωριστή αυτή γωνιά του Πηλίου που θα σας κλέψει την καρδιά.

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >