Σα. Δεκ 2nd, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Η θλιβερή εικόνα με τους άστεγους στα Τρίκαλα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Μόλις λίγα μέτρα απόσταση από τον «Μύλο των Ξωτικών» που φοράει τα γιορτινά του και ετοιμάζεται να προσφέρει παραμυθένιες εορταστικές στιγμές στους επισκέπτες του, μια θλιβερή εικόνα με δύο ανθρώπινες φιγούρες μας επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα.

Όπως διακρίνετε στη φωτογραφία, πρόκειται για δύο άστεγους που βρήκαν «καταφύγιο» στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και προσπαθούν να επιβιώσουν.

Κοινωνικές δομές

Ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στην πόλης μας το Κέντρο Κοινωνικών Δομών επί της Ομήρου και συγκεκριμένα το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Εστιατόριο – Φαρμακείο, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και αναμένεται το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών.

Εκεί, οι εργαζόμενοι πραγματικά κάνουν μια αξιόλογη προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσουν τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας όσον αφορά τα επιδόματα τους, τη σίτισή τους και την προσωπική τους υγιεινή.

«Γροθιά» στο στομάχι οι αριθμοί

Την ίδια ώρα «γροθιά» στο στομάχι αποτελούν οι αριθμοί, που λόγω του βαρύ χειμώνα που προβλέπεται, αναμένεται να αυξηθούν.

Σε καθημερινή βάση προσφέρονται 160 με 175 μερίδες φαγητού. Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας είναι 13 εγγεγραμμένοι, ενώ το Κέντρο Κοινότητας από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα έχει εξυπηρετήσει 4.000 άτομα. Υπολογίζεται περίπου στα 30 ημερησίως.

Τέλος να αναφέρουμε πως οποιοσδήποτε θα ήθελε να ζητήσει στήριξη ή να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για κάποιον συμπολίτη μας που χρήζει βοήθειας, μπορεί να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 24310 25400 ή στο mail akha@trikalacity.gr.

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >