Σα. Δεκ 9th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Μάνη: Ένας νεκρός, 4 παιδιά και 3 γυναίκες στο νοσοκομείο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Το σκάφος ήταν προσαραγμένο και ημιβιθυσμένο
Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Μάνη: Ένας νεκρός, 4 παιδιά και 3 γυναίκες στο νοσοκομείο


Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης μεταναστών στην παραλία Αρφίγκια του Νέου Οίτυλου Λακωνίας, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού.

Στο ημιβυθισμένο σκάφος επέβαιναν συνολικά 47 άτομα (15 άνδρες, 16 γυναίκες και 16 ανήλικοι), που βγήκαν στην ξηρά μόνοι τους. Επτά άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού
«Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης “112”, για ύπαρξη περίπου 50 με 60 αλλοδαπών στην παραλία Αρφίγκια Νέου Οίτυλου Λακωνίας.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν Ι/Φ σκάφος προσαραγμένο και ημιβιθυσμένο, συνολικά 47 άτομα στην ξηρά (15 άνδρες, 16 γυναίκες και 16 ανήλικοι) καθώς και έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με μαρτυρίες των επιβαινόντων, όλοι οι αλλοδαποί οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες από τα τουρκικά παράλια, εξήλθαν με ιδίες δυνάμεις στην ξηρά, ενώ η σορός του άνδρα ο οποίος είχε καταλήξει κατά τη διάρκεια του πλου, μεταφέρθηκε από τους οικείους του εκτός του σκάφους.

Πρωινές ώρες σήμερα, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποίησε υποβρύχια αυτοψία για τυχόν εντοπισμό εγκλωβισμένων, με αρνητικά αποτελέσματα. Επιπροσθέτως, στην περιοχή επιχειρούν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα αεροσκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από ξηράς, έρευνες διενεργούνται από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ΕΛ.ΑΣ. καθώς και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον, γνωρίζεται ότι 4 ανήλικοι και 3 γυναίκες έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, ενώ οι υπόλοιποι από τους επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στο Γύθειο. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου».

ΠΗΓΗ : newsbeast

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >