Σα. Δεκ 9th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Δήμος Τυρνάβου: Εως18 Απριλίου η διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου, εκπονεί ο δήμος Τυρνάβου.

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο Δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις. Προκειμένου να δημιουργηθεί το εν λόγω δίκτυο, οι Δήμοι καταρτίζουν Σ.Α.Π. εντός των διοικητικών ορίων τους, σε συγκεκριμένη επιλεγόμενη περιοχή παρέμβασης.

Η περιοχή παρέμβασης υλοποίησης του Σ.Α.Π. του Δήμου Τυρνάβου περιλαμβάνει κεντρικές οδούς και στους οικισμούς του Τυρνάβου και του Αμπελώνα, και συγκεκριμένα:

– Οδοί στον Οικισμό Τυρνάβου: Ελευθερίας – Παύλου Μελά, Ηρώων Πολυτεχνείου, Κιλελέρ – Σάντα Γλέζου, Γουνιτσιώτου – Θεοτοκοπούλου, Αγραφιώτη, Καραγάτση, Δανιήλ

– Οδοί στον Οικισμό Αμπελώνα: Θερμοπυλών – Αγίου Κωνσταντίνου, Γρ. Λαμπράκη, Καραϊσκάκη, Ειρήνης, Αθ. Διάκου, Ναυαρίνου

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν στην εξασφάλιση προσβασιμότητας στους υπαίθριους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους και στην εξασφάλιση προσβασιμότητας στα σημεία εισόδων των δημοσίων κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και άλλες κοινωφελείς χρήσεις. Οι προτεινόμενες διαδρομές και παρεμβάσεις για τους παραπάνω οικισμούς του Δήμου Τυρνάβου απεικονίζονται στους παρακάτω χάρτες.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 18/04/2023. Αποστολή απόψεων και προτάσεων στο email: texniki@tirnavos.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >