Τρ. Οκτ 3rd, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Δήμος Λαρισαίων: Επιμόρφωση νέων εκπαιδευτών για τις Σχολές Γονέων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποίησε ο δήμος Λαρισαίων για τα νέα μέλη της ομάδας εκπαιδευτών του προγράμματος Σχολών Γονέων. Συμμετείχαν κοινωνικοί επιστήμονες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Λ., του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ – Πρόγραμμα Οικογένειας, του Συλλόγου Κοινωνιολόγων Λάρισας και της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι θα ενισχύσουν την υπάρχουσα ομάδα εκπαιδευτών και θα δώσουν τη δυνατότητα υλοποίησης μεγαλύτερου αριθμού ομάδων και απάντησης των αιτημάτων του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού γονέων που ενδιαφέρονται να υποστηριχθούν στον γονεϊκό τους ρόλο.

Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν η διεργασία ομάδας, οι βασικές αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και η εφαρμογή τους στο πρόγραμμα Σχολών Γονέων με έμφαση στον ανοιχτό διάλογο και το μοίρασμα εμπειριών.

Τους νέους εκπαιδευτές ομάδων γονέων χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία τονίζοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο την υλοποίηση του προγράμματος. Όπως επεσήμανε ο κ. Δεληγιάννης, οι Σχολές Γονέων αποτελούν μια επιτυχημένη δράση συνέργειας μεταξύ Δήμου και φορέων ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης και συνιστούν μία αναγκαιότητα σήμερα περισσότερο από ποτέ, απαντώντας στην ανάγκη υποστήριξης των γονέων στον σύνθετο και απαιτητικό ρόλο τους.

Το σεμινάριο συντόνισε η επιστημονικά υπεύθυνη και επόπτρεια του προγράμματος κα Κυρίτση Ιωάννα, M.med.sc Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Ψυχοθεραπεύτρια – Θεραπεύτρια ζεύγους και υλοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ.

Το πρόγραμμα για τις Σχολές Γονέων εντάσσεται στις δράσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας και υλοποιείται για 6η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης.

ertnews.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >