Τε. Οκτ 4th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Δήμος Ελασσόνας: Αιτήσεις χορήγησης ειδικού βοηθήματος για επανασύνδεση ρεύματος

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Ο Δήμος Ελασσόνας ενημερώνει ότι, οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/7422/130/2023 (ΦΕΚ 276/Β/23-1-2023).

Κριτήρια υπαγωγής :

  1. Το μέτρο αφορά καταναλωτές οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 31-12-2022 και παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανασύνδεσης.
  2. Η αποσύνδεση παροχής ρεύματος αφορά την κύρια κατοικία του προς εξέταση δικαιούχου και να μην έχει πραγματοποιηθεί επανασύνδεση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
  3. Ικανοποιούνται τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια τα οποία συμπίπτουν με εκείνα του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

· Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.

· Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

· Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Πρωτοκόλλου του Δήμου Ελασσόνας (Δημαρχείο Ελασσόνας, 6ης Οκτωβρίου 57) στα τηλέφωνα 2493350221 – 2493350245 Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:30 έως 14:00.

Στη σελίδα του Δήμου Ελασσόνας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση επανασύνδεσης και τις οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να τη συνοδεύουν: www.dimoselassonas.gr

ertnews.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >