Δε. Σεπ 25th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Γολγοθάς ηλικιωμένης στα Τρίκαλα – Στην αναμονή για ασθενοφόρο με το εξιτήριο στο χέρι!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Τι καταγγέλλει στο Trikalanews.gr η οικογένειά της

Μια απίστευτη περιπέτεια ζει από χθες Δευτέρα μια 86χρονη ηλικιωμένη γυναίκα όπου έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Τρικάλων, ωστόσο ακόμα περιμένει ασθενοφόρο για να την μεταφέρει με ασφάλεια στο Χρονίων Παθήσεων, ενώ όπως ενημέρωσαν την οικογένειά της το πρωί της Τρίτης, ούτε σήμερα θα συμβεί αυτό!

Ο λόγος; Γιατί το ΕΚΑΒ δίνει προτεραιότητα στα επείγοντα περιστατικά.

Για να πάρουμε τα πράματα από την αρχή. Το Trikalanews.gr το βράδυ της Δευτέρας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα απελπισίας από μια συμπολίτισσα, η οποία όπως μας εξήγησε, η ηλικιωμένη και κατάκοιτη θεία της, που νοσηλεύτηκε για ένα 10ημερο περίπου στο Νοσοκομείο Τρικάλων, από το πρωί ενώ έχει πάρει το εξιτήριο, περιμένει ακόμη το ασθενοφόρο να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο Χρονίων Παθήσεων.

«Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε. Πρόκειται για μια ταλαιπωρημένη γυναίκα, που δούλευε σε όλη της της ζωή. Δεν της αξίζει τέτοιος εξευτελισμός στα γεράματα. Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει» μας ανέφερε μεταξύ άλλων η συγγενής της.

Ο Γολγοθάς, τόσο της 86χρονης, όσο και της οικογένειά της συνεχίζεται και σήμερα καθώς δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι, ενώ όπως μας τονίζει η ανηψιά της, το θέμα θα το …κυνηγήσει και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της, προκειμένου κανένας ασθενής να μην ζει τέτοιες καταστάσεις εν έτη 2023.

Στο μεταξύ, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις συμπολιτών που έχουν απευθυνθεί σε ιδιωτικά ασθενοφόρα προκειμένου οι άνθρωποί τους να γλιτώσουν την ταλαιπωρία.

Μπορεί να «σηκώσει» το βάρος το ΕΚΑΒ ή θα πεθαίνει κόσμος στις καρότσες;

Η ιστορία με τις διακομιδές των ασθενών που παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία είναι πολύ παλιά. Η κατάργηση των ασθενοφόρων των νοσοκομείων που είχαν ως κύριο έργο αυτή ακριβώς τη διαδικασία, έχει περάσει στην αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ.

Το ζήτημα εάν μπορεί να ανταπεξέλθει το ΕΚΑΒ έρχεται ξανά στο προσκήνιο, τόσο με τις περιπτώσεις όπως της ηλικιωμένης Τρικαλινής, όσο και με τα τραγικά περιστατικά των ασθενών που πέθαναν ενώ περίμεναν τα ασθενοφόρα!

Το προηγούμενο διάστημα, οι περισσότεροι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού μας, πέρασαν το κατώφλι του ΕΚΑΒ Τρικάλων. Αυτά τα προβλήματα τα άκουσαν ή πήγαν μόνο για την …εθιμοτυπική φωτογραφία;

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >