Πε. Σεπ 21st, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Βόλος: Εξαπάτησαν ηλικιωμένο και του απέσπασαν 335.000 ευρώ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Ένα ζευγάρι από τον Τύρναβο και ένας άνδρας 78 ετών κατάφεραν να αποσπάσουν από έναν 70χρονο από τον Αλμυρό ποσό 335.000 ευρώ για δήθεν επένδυση σε ιατρικό και παραϊατρικό εξοπλισμό, που βέβαια ο 70χρονος δεν είδε ποτέ και κάποια στιγμή όταν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη, το κατήγγειλε στην αστυνομία.

Το ζευγάρι και ο 78χρονος πατέρας του ζευγαριού, στο λογαριασμό του οποίου κατέληγαν τα χρήματα, αλλά και ο 70χρονος θύμα της απάτης κλήθηκαν να καταθέσουν στον ανακριτή. Το ζευγάρι μετά την κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη. Ο πατέρας τους επίσης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όμως να τους επιβληθούν κάποιοι περιοριστικοί όροι.

Η απάτη στήθηκε το καλοκαίρι του 2022 σε Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου νοσηλεύονταν ο 70χρονος από τον Αλμυρό, στο ίδιο δωμάτιο με τον 78χρονο πατέρα του ζευγαριού. Το ζευγάρι που επισκέπτονταν τον πατέρα τους σε συζητήσεις που είχαν με τον 70χρονο τον έπεισαν να τους δινει χρήματα σταδιακά για να τα επενδύσουν σε ιατρικό και παραϊατρικό εξοπλισμό και να κερδίσει αρκετά χρήματα.

Κατά καιρούς τον ενημέρωναν ότι η επένδυσή του πήγαινε καλά. Όταν πλέον είχε δώσει το ποσό των 335.000 χωρίς να έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από την επένδυσή του, προσπάθησε να επικοινωνήσει με το ζευγάρι μετά από διάστημα κάποιων μηνών, οι οποίοι όμως δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα.

Τότε κατέλαβε ότι τον είχαν εξαπατήσει και έκανε έγκληση σε βάρος τους στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη σε βάρος τους και να έρθει η ώρα της κλήσης για να απολογηθούν στον ανακριτή.

ΠΗΓΗ: ertnews

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >