Πα. Σεπ 22nd, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για την πτώση σοβάδων σε δημοτικό σχολείο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Ο Βόλος παρακολουθεί με ανησυχία τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε σχολεία της πόλης. Με σοβάδες να καταρρέουν και τους αρμόδιους απλά να καταγράφουν τα όσα συμβαίνουν…

Ο Βόλος στο επίκεντρο με την ανησυχία γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών να εντείνεται. Μέσα σε λίγες μέρες σε δύο σχολεία έπεσαν σοβάδες, που ήρθαν να αναδείξουν μια διαχρονική όπως φαίνεται εγκατάλειψη. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί από καθαρή τύχη. Μαθητές δηλώνουν ανασφαλείς, οι γονείς τους ανήσυχοι και οι εκπαιδευτικοί έντονα προβληματισμένοι.

Σε ό,τι αφορά το 32ο Δημοτικό σχολείο, όπως αναφέρει το gegonota.news, η Εισαγγελία ανέθεσε σε πταισματοδίκη την υπόθεση που αφορά στην πτώση σοβάδων και ζητά να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που έχει στείλει το σχολείο και η Πρωτοβάθμια, τα οποία περιγράφουν την επικινδυνότητα, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στη σχολική κοινότητα. Η έρευνα θα εστιάσει σε τυχόν παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου.

Το σχολείο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και οι παρακάτω εικόνες είναι χαρακτηριστικές των όσων έγιναν το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας. Ο Βόλος παρακολουθεί προβληματισμένος τα σημάδια και τις επιπτώσεις της εγκατάλειψης. Ευτυχώς το Δημοτικό ήταν κλειστό και δεν κινδύνεψαν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Κινδύνεψε όμως μια καθαρίστρια την ώρα που έκανε τη δουλειά της. Οι σοβάδες άρχισαν να πέφτουν και λίγο έλειψε κάποιο από αυτά τα μεγάλα κομμάτια να καταλήξει πάνω της.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την κατάρρευση τμήματος της οροφής σε αίθουσα διδασκαλίας του 18ου Δημοτικού σχολείου Βόλου, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Βόλου εξαιτίας της εγκατάλειψης.

Το συμβάν καταγράφηκε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, στο 32ο Δημοτικό και από θαύμα γλίτωσε η καθαρίστρια, ενώ αν δεν ήταν κλειστό το σχολείο λόγω Μεγάλης Εβδομάδας, δεν αποκλείεται να είχαν κινδυνεύσει μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Γεγονότων, η καθαρίστρια πήγε νωρίς το πρωί στο σχολείο για να καθαρίσει και όταν μπήκε μέσα, είδε σοβάδες πεσμένους στην σκάλα. Πλησιάζοντας προς το σημείο για να διαπιστώσει τι συνέβη, άρχισαν να πέφτουν μεγάλα κομμάτια σοβάδων από την οροφή και λίγο έλειψε να τραυματιστεί.

Η ίδια ενημέρωσε αμέσως τη διεύθυνση του 32ου Δημοτικού, ενώ ενημερώθηκε επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος είχε ενημερώσει τον Δήμο Βόλου για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το διδακτήριο, ζητώντας να δρομολογηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

ΠΗΓΗ: newsit

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >