Πε. Δεκ 7th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Βιολάντα: Από ένα αρτοποιείο στα Τρίκαλα σε 5200 σημεία διεθνώς

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Αύξηση τζίρου 15,18% κατέγραψε το 2022 η εταιρεία με έδρα τα Τρίκαλα που συνεχίζει την πορεία ανάπτυξης της.

Άνοδο κύκλου εργασιών κατά 15,18% κατέγραψε το 2022 η Βιολάντα καθώς οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 28,1 εκατ. ευρώ από 24,4 εκατ. ευρώ το 2021. Το μικτό κέρδος υποχώρησε οριακά (-0,92%) στα 8,3 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA μειώθηκαν κατά 19,25% και ανήλθαν σε 3,9 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία είχε μια ακόμη κερδοφόρα χρήση αλλά το δυσμενές περιβάλλον την επηρέασε. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,6 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά -28,12% ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ξεπέρασαν το 1,95 εκατ. ευρώ, γνωρίζοντας μείωση -34,68%.

Η διοίκηση της Βιολάντα αναφέρει στην οικονομική έκθεση πως θεωρεί ότι η εταιρεία, θα μπορέσει να βελτιώσει την πορεία και τα αποτελέσματά της στην τρέχουσα χρήση και τονίζει πως με τη συμπλήρωση των νέων επενδύσεων, αποκτά νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και τη δυνατότητα παραγωγής νέων προϊόντων. «Ο κυριότερος στόχος της διοίκησης για το 2023 είναι η διατήρηση της θετικής πορείας των αποτελεσμάτων της, μέσα από την ανάπτυξη του πελατολογίου της και των υπηρεσιών, ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη πωλήσεων σε νέες αγορές» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην οικονομική έκθεση, όπου επισημαίνεται πως η διοίκηση της εταιρείας παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις και προσαρμόζει τις κινήσεις, ενισχύοντας διαρκώς την ανταγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητα της.

Από ένα αρτοποιείο στα Τρίκαλα σε 5200 σημεία διεθνώς

Η Βιολάντα, έχοντας την έδρα της στα Τρίκαλα και με αφετηρία ένα συνοικιακό αρτοποιείο που σήμερα μετατράπηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια μπισκότων πανελλαδικά, κατάφερε μέσα σε λίγα μόλις χρόνια να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των μπισκότων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σήμερα, πέρα από τον κλάδο των μπισκότων, η Βιολάντα έχει έντονη παρουσία και στις μπάρες δημητριακών, ενώ είναι η πρώτη και μοναδική εταιρεία παραγωγής δημητριακών πρωινού στην Ελλάδα. Έχει αποσπάσει επανειλημμένα βραβεία δημιουργικότητας για τις διαφοροποιημένες συσκευασίες της, έχουν βραβευτεί προϊόντα της για την καινοτόμο φύση τους, ενώ έχει κατακτήσει και σημαντικές διακρίσεις για την ποιότητα των προϊόντων της.

Πάντα με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη, αξιοποιεί στο έπακρο τα τεχνολογικά μέσα που της παρέχει η εποχή, επενδύοντας συνολικά πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 5 έτη σε ποιοτικό εκσυγχρονισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις, με πιο πρόσφατο επίτευγμα, τη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου μπισκότων στον κόσμο χωρίς καμινάδα.

Παράλληλα, κοιτάζοντας με αισιοδοξία στο μέλλον, η εταιρεία έλαβε την πιστοποίηση UTZ, υποστηρίζοντας την αειφόρο εκμετάλλευση των γεωργικών προϊόντων του καφέ, κακάο και τσαγιού για την προστασία του πλανήτη.

Με ποικιλία 130 μοναδικών προϊόντων, διατηρεί τη φήμη του ποιοτικού και ευρηματικού παραγωγού μπισκότων, διανέμοντας τα προϊόντα σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρεία διαθέτει 3 κέντρα διανομής ενώ η δυναμική της παρουσία στη διεθνή αγορά και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση, την κατατάσσουν ανάμεσα στις επιχειρήσεις με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα. Μέσω της οργανωμένης δομής των εξαγωγών της, υπάρχουν κέντρα διανομής διεθνώς και αφορούν είτε τους ανά κράτος διανομείς μας, είτε αλυσίδες καταστημάτων λιανεμπορίου (σούπερ μάρκετ κτλ) που απευθείας προμηθεύονται κεντρικοποιημένα έχοντας έτσι πρόσβαση σε περισσότερα από 5.200 σημεία πώλησης διεθνώς.

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >