Δε. Σεπ 25th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Αφιέρωμα Στη Μαρία Κάλλας Στη Δρακότρυπα Μουζακίου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Η Δρακότρυπα είναι ένα ημιορεινό χωριό του δήμου Μουζακίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το οποίο απέχει 40 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα και 30 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα.

Εκεί, στο πλαίσιο του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί, σήμερα στις 8.30 το βράδυ, ένα σημαντικό αφιέρωμα στην παγκόσμια Μαρία Κάλλας στο ιστορικό- προπολεμικό Δημοτικό Σχολείο Δρακότρυπας με τη διακεκριμένη Υψίφωνο και Πανεπιστημιακή Καθηγήτρια Anastasija Holc με την συνδιοργάνωση του Δήμου Μουζακίου, του Συλλόγου «Η Ανάπλαση», της Κοινότητας Δρακότρυπας και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας). Στο πιάνο θα συνοδεύσει η διακεκριμένη Λεττονή καθηγήτρια Margarita Vujovic.

Η Anastasija Holc θα ερμηνεύσει ένα πρόγραμμα με άριες των Bizet, Puccini, Stolz, Lehar, Puccini, Rossini, Resphighi , Massenet και Dvorak , καθώς και ναπολιτάνικες καντσονέτες .

Η συναυλία με τίτλο «Βραδιά Κάλλας» με τις διακεκριμένες καλλιτέχνιδες, περιλαμβάνει την παρουσίαση των δημοφιλέστερων ερμηνειών της Όπερας που χαρακτηρίζουν την διαδρομή της Μαρίας Κάλλας. Το πρόγραμμα θα ανοίξει η Χορωδία Λάρισας «Σίμυλις» υπο την διεύθυνση της Βιβής Τάτση, που θα ερμηνεύσει έργα έντεχνης Ελληνικής Μουσικής.

Η εκδήλωση υλοποιείται και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η «Βραδιά Κάλλας» στο ιστορικό προπολεμικό σχολείο της Δρακότρυπας θα είναι ένα μοναδικό γεγονός για τα ελληνικά και τα τοπικά δεδομένα αφού είναι η δεύτερη εκδήλωση με ένα διεθνές καστ που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 41oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας για την Παγκόσμια Ελληνίδα ντίβα, που άφησε ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στην Παγκόσμια Μουσική.

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί μια τέτοια διεθνής εκδήλωση , Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στον προαύλιο χώρο του καταπληκτικού Δημοτικού Σχολείου της Δρακότρυπας με σκοπό την ανάδειξη του και την καθιέρωσή του ως συναυλιακού χώρου υψηλών προδιαγραφών του Δήμου Μουζακίου και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας Νίκος Ευθυμιάδης δεκαετίες αναδεικνύει σημαντικούς χώρους της περιοχής, στοχεύοντας στην ποιοτική ψυχαγωγία και την ευαισθητοποίηση του ακροατηρίου με ακούσματα υψηλών προδιαγραφών.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει: «Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που μπορώ να συμβάλω στην επαφή ενός αγροτικού -κτηνοτροφικού πληθυσμού μίας ημιορεινής κοινότητας και του ευρύτερου Δήμου με τον καταπληκτικό κόσμο της Όπερας και ειδικότερα με την κορυφαία Μαρία Κάλλας, που χάραξε με την φωνή της και την ερμηνεία της την ιστορία της Όπερας και της Φωνητικής. Είναι πολύ σημαντικό σε μία πανέμορφη περιοχή με καταπληκτικούς εξωτερικούς χώρους να υλοποιείς σημαντικές συναυλίες με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως είναι η Αnastasija Holc, πού είναι μία πολύ σπουδαία σοπράνο. Η παρουσία του Αλέξη Κωστάλα βοηθάει στην προσέγγιση και κατανόηση του ρεπερτορίου της βραδιάς από το ακροατήριο, που αναμένεται να είναι πολυπληθές και από όλη την Δυτική Θεσσαλία. Ευελπιστώ το Δημοτικό Σχολείο Δρακότρυπας να καταστεί ένας σημαντικός συναυλιακός χώρος εκδηλώσεων ποιότητας για τον Δήμο Μουζακίου και το Νομό Καρδίτσας».

Την Συναυλία θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη .

ΠΗΓΗ: https://analitis.gr/

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >