Πε. Ιούν 8th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Αποστολή εξετελέσθη! Η Ferrari F8 Tributo έκανε Ρεκόρ Γκίνες στα Μετέωρα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Εδώ και αρκετές ημέρες σάς είχαμε ενημερώσει ότι τα Μετέωρα ετοιμάζονται να μπουν στα Ρεκόρ Γκίνες με τη βοήθεια μίας εντυπωσιακής, κόκκινης Ferrari F8 Tributo. Το ραντεβού είχε δοθεί για την Τρίτη 25 Απριλίου και στη θέση του οδηγού έκατσε ο Fabio Barone, Πρόεδρος του Ferrari Club Passione Rossa.


Ένα κομβόι από πανέμορφες Ferrari ετοιμάζεται να «οργώσει» τον θεσσαλικό κάμπο
Στόχος του ήταν να διανύσει μια απόσταση 4 km στα εντυπωσιακά και γραφικά Μετέωρα, στον μικρότερο δυνατό χρόνο, ώστε η προσπάθεια να μπει στα Ρεκόρ Γκίνες και να ακουστεί σε όλο τον πλανήτη.

Και πράγματι τα κατάφερε και έτσι έβαλε την υπογραφή του σε ακόμα ένα ρεκόρ, το πέμπτο συνολικά στην εντυπωσιακή του πορεία. Ο χρόνος που χρειάστηκε, σύμφωνα με το tameteora.gr, ήταν 1΄.28΄΄.355 ξεκινώντας από τα όρια του οικισμού Διάβας μέχρι τον κόμβο της ΔΕΗ στην Καλαμπάκα. Έτσι ξεπέρασε την προηγούμενη επίδοση κατά 5 sec.

Ο Fabio Barone λίγη ώρα μετά την επίτευξη του ρεκόρ μίλησε στην Corriere dello Sport για την προσπάθειά του.

«Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που καταφέραμε. Πολύ πιο δύσκολο απ΄ότι φανταζόμασταν. Μιλάμε για ένα πραγματικά απίστευτο ταξίδι γεμάτο κινδύνους, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Εκτός από τη Ferrari F8 Tributo θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου. Ήταν ξεχωριστοί όπως πάντα. Χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει τίποτα».

Όταν κλήθηκε να συγκρίνει την προσπάθεια που έκανε στα Μετέωρα με τα προηγούμενα ρεκόρ του απάντησε: «Μετά το ταξίδι Ρώμη-Βόρειο Ακρωτήριο που κράτησε 45 ώρες, αυτό ήταν το πιο δύσκολο εγχείρημά μου. Τόσο ως προς τις διάφορες εξουσιοδοτήσεις που έπρεπε να πάρουμε όσο και για την ίδια την διαδρομή. Οι δοκιμές που κάναμε σε αυτές τις στροφές τον Οκτώβριο είχαν πάει στραβά και μας είχαν βάλει σε σκέψεις για τον πρέπει να συνεχίσουμε. Τελικά όμως δουλέψαμε σκληρά και εκείνες τις ημέρες της αμφισβήτησης καταφέραμε να βρούμε τις σωστές κατευθύνσεις και να φτάσουμε στο σήμερα».

Στη συνέχεια ο Ιταλός αναφέρθηκε στα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισε και εστίασε στην μειωμένη πρόσφυση της ασφάλτου. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε, κατάφερε αυτός και η ομάδα του να βρουν τα κατάλληλα ελαστικά και να συνεχίσουν.

Όπως αποκάλυψε οι τροποποιήσεις που έκανε στην Ferrari F8 Tributo δεν αφορούσαν τον κινητήρα. Εστίασαν περισσότερο στην αεροδυναμική, το βάρος αλλά και σε κάποια ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να λειτουργήσουν με βάση τα δεδομένα της διαδρομής. Αυτή ήταν μια σκληρή προσπάθεια για την οποία αφιέρωσαν αρκετό χρόνο.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τον επόμενο στόχο του, ο Barone δήλωσε πως αυτή τη στιγμή τα πέντε ρεκόρ που έχει πετύχει του φαίνονται μια χαρά. Η κούραση σε συνδυασμό με την ηλικία του δεν του επιτρέπουν, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή, να σκεφτεί ότι θα εμπλακεί ξανά σε ένα τόσο απαιτητικό project.

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >