Κυ. Ιαν 29th, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Ανοιχτή επιστολή γιατρών προς τους πολίτες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Στις μέρες μας συντελείται μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας η οποία εσκεμμένα δεν βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας. Μέσω του νομοσχεδίου για τη Δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας που κατατέθηκε ήδη προς διαβούλευση από το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση , μεθοδεύεται η κατάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας.

Η προβλεπόμενη μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος των ιατρών του ΕΣΥ από πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μερικής με ταυτόχρονη δυνατότητα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, ισοδυναμεί με την κατάρρευση του δωρεάν συστήματος υγείας που αποτελεί καταφύγιο όλων των πολιτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και χρήζουν ανάλογης φροντίδας.

Στον τύπο, και όπου υπάρχει αναφορά στις προθέσεις του υπουργείου, διαβάζουμε ότι “Οι αλλαγές που δρομολογούνται με τη τροπολογία είναι μεγάλες, αλλά κρίνονται απαραίτητες από τους αρμόδιους για την ενίσχυση τόσο των νοσοκομείων όσο και του ιατρικού επαγγέλματος.”

Αντιθέτως: μόνο στη διάλυση των νοσοκομείων και του ιατρικού επαγγέλματος μπορεί μόνο να οδηγήσει μία τόσο άστοχη τροπολογία εφόσον εφαρμοστεί αφού είναι πέρα από κάθε έννοια λογικής και δικαίου.

Ως Ενώσεις Ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών κρίνουμε λοιπόν απαραίτητο – προ των δυσμενέστατων για όλους αυτών αλλαγών – να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι η τροπολογία αυτή, που επιτρέπει στον νοσοκομειακό γιατρό να εργάζεται παράλληλα και στον ιδιωτικό χώρο θα οδηγήσει πολύ σύντομα:

·   Στην πλήρη διάλυση και απαξίωση το ΕΣΥ. Το πολύπαθο σύστημα υγείας με ήδη ανεπαρκές σε αριθμό και όχι σωστά αμειβόμενο προσωπικό θα διαλυθεί εντελώς αφού κάποιοι από τους γιατρούς του θα επιλέξουν για ευνόητους λόγους να αφοσιωθούν στον ιδιωτικό τομέα, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη μεγάλες λίστες αναμονής των νοσοκομείων.

·   Σε πολίτες δυσαρεστημένους και ουσιαστικά ανασφάλιστους, που θα πρέπει να πληρώσουν για να δουν γιατρούς που επέλεγαν δωρεάν τόσα χρόνια. Ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας καταργείται όπως και ο “πλήρους και αποκλειστικής” γιατρός των νοσοκομείων μας όπως τον γνωρίζουμε. Ένας ασθενής χωρίς οικονομική δυνατότητα θα πρέπει να βρει τον τρόπο να πληρώσει προκειμένου να εξυπηρετηθεί και να έχει πρόσβαση στα νοσοκομεία, όπου μέχρι σήμερα μπορούσε να κάνει τα πάντα δωρεάν.

·   Στη διάλυση του ιδιωτικού μικρού ιατρείου που είναι το καθημερινό και συνεχές στήριγμα του πολίτη. Την εποχή που κλείνουν πολλά ιδιωτικά ιατρεία και που αξιόλογοι ειδικευμένοι γιατροί με πλούσιο βιογραφικό αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό προκειμένου να επιβιώσουν, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, ευνοώντας μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά πολυιατρεία, με τη τροπολογία της θεσπίζει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και δίνει στον ελεύθερο επαγγελματία το τελικό χτύπημα.

Η πλειονότητα των ιατρών, ελευθεροεπαγγελματιών και απασχολούμενων στο ΕΣΥ, μέσω των επίσημων φορέων τους , εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.

Αγαπητέ φίλε πολίτη, οι αλλαγές, που ‘υπόσχεται’ το νομοσχέδιο προς ψήφιση αλλάζουν δραματικά τη δική σου πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν υγεία και οδηγούν στον αφανισμό τον ελευθεροεπαγγελματία  γιατρό της γειτονιάς σου. Έχεις δικαίωμα στην Υγεία και στην Ενημέρωση  και κυρίως έχεις Φωνή !!!

ΈΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΩΝ  –  ΕΝ.ΟΦΘ.Ε.Ε

ΈΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ –  Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ

ΕΣΤΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ EΛΛΗΝΩΝ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Πηγή : trikalavoice.gr

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >