Τρ. Οκτ 3rd, 2023

TRIKALATV.GR

Πανελλαδικό δίκτυο

Έρχονται θερμοκρασίες «σοκ» – Πότε ξεκινούν τα πρώτα κρύα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ >>

Μεγάλη πτώση αναμένεται να σημειώσει ο υδράργυρος το επόμενο διάστημα
Ένας «αψυχολόγητος» καιρός περιμένει τους πολίτες, καθώς τις επόμενες μέρες ο υδράργυρος πρόκειται να κάνει βουτιά, ενώ τα Χριστούγεννα οι θερμοκρασίες θα ανέβουν απότομα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες των ημερών χαρακτηρίζονται, μάλιστα, ως μη κανονικές για την εποχή.

Έρχεται «πάγωμα»
«Από το βράδυ της Κυριακή, τη Δευτέρα, την Τρίτη έως και την Τετάρτη θα αλλάξει άρδην το σκηνικό του καιρού. Θα έχουμε μια σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων, που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να πέσουν πολύ οι θερμοκρασίες, κυρίως τη Δευτέρα και την Τρίτη», σημειώνει στον Κώστα Καντούνη του iefimerida.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Όπως ανέφερε, «Περιμένουμε μια υποχώρηση κατά 10 βαθμούς, ίσως και περισσότερο, από τις θερμοκρασίες που θα έχουμε το Σάββατο. Θα ξεκινήσει με μια μικρή πτώση την Κυριακή και θα συνεχιστεί με μεγάλη υποχώρηση τη Δευτέρα και την Τρίτη».

Αυτές τις μέρες, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, «θα δούμε χιόνια στα βουνά, αλλά γενικά τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα. Χρειάζεται λίγη προσοχή στους ανέμους, καθώς μπορεί να προκληθούν κάποια προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Γενικά, μπορούμε να μιλάμε για ένα καιρικό σοκ, καθώς από την πολλή ζέστη θα περάσουμε στο αρκετό κρύο».

πηγή:https://www.alfavita.gr/

About Post Author

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ >